Nyheter

Tony Johansson blir vår nya transition coach

PUBLICERAD 13 DECEMBER 2022

TONY JOHANSSON BLIR VÅR NYA TRANSITION COACH

Tony Johansson som tidigare har ingått i tränarstaben för vårt herrlag blir vår nya transition coach (övergångstränare). Tonys roll kommer innebära att vara den viktiga länken som fogar samman vårt representationslag med vårt äldsta akademilag.

IFK Värnamo har alltid strävat efter att vara en förening som lyckas producera egna produkter till vårt representationslag. För att kunna göra det behöver vi minska gapet mellan vårt Allsvenska seniorlag och vårt U19-lag. Ett led i det är att etablera rollen transition coach och att därigenom kunna ge våra unga talanger så mycket feedback och hjälp som möjligt i syfte att göra övergången till A-laget smidigare.

Tony kommer ha ett huvudansvar i att leda vårt U21-lag och han kommer utöver det tillsammans med Mathias Hartvigsson och en ny tränare som presenteras under kvällen, leda vårt U19-lag. Vidare kommer Tony ha ett extra individuellt fokus på spelarna i vårt U19-lag så att de utvecklas till att få träna med vårt herrlag. Tony kommer dessutom synas på träningarna för vårt A-lag vid de tillfällen då våra akademispelare är med och tränar där.

Enes Ahmetovic, Sportchef:

Att Tony har en lång erfarenhet av att ha jobbat med både seniorfotboll och ungdomsfotboll gör att han kommer passa som handen i handsken. Det är en roll som blir väldigt viktig för föreningen och med den kunskapen, erfarenhet och arbetsmoralen som Tony besitter så känner jag mig helt trygg i att det här kommer bli kanon.

Tony Johansson:

Jag tycker det känns som en spännande uppgift och som en inspirerande roll. Jag har alltid gillat att arbeta med ungdomar och i den här rollen får jag den möjligheten. Det ska bli roligt att dra igång kommande säsong tillsammans med spelare och övriga ledare.

*Tillsättningen av denna roll kommer som en följd av en omorganisation och en nysatsning på akademin. Precis som det framgår här ovan så innebär det att det blir en helt ny tränarstab i vårt U19-lag. Det innebär att Evgueni ”Schenka” Kouznetsov som har lett vårt U19-lag med bravur under många år kommer ta ett kliv närmare vårt A-lag framöver där han kommer få nya arbetsuppgifter. Bujar Ferizi som anslöt inför den gångna säsongen har ett avtal som löper ut efter årsskiftet och vi vill till att börja med tacka Bujar för det här året samtidigt som vi vill önska honom ett stort lycka till i hans framtida åtaganden. *