Nyheter

Puttes utvärdering av året - Nu tittar vi uppåt!

PUBLICERAD 30 DECEMBER 2022

NU TITTAR VI UPPÅT

Efter en tuff start på säsongen så hittade vi vår rytm efter några matcher, speciellt när våra utländska förvärv hade kommit in i laget och vi kunde jobba mot ett gemensamt mål. Efter de första sju matcherna hade vi tre segrar och fyra förluster, vilket placerade oss mitt i tabellen. Under de resterande 15 matcherna hade vi 13 vinster och två oavgjorda, vilket gjorde att vi avslutade säsongen tre poäng efter Häcken, som vann serien. Detta är en fantastisk prestation av oss under säsongen.

Under de senaste fyra åren har vi förbättrat våra resultat varje säsong, från att vinna division 2 till placeringar som sjua, sexa och nu en andraplats i division 1. Jag är mycket stolt över alla tjejernas prestationer under säsongen och hur bra vi har klarat oss mot dessa höga förväntningar. Jag vill också passa på att tacka Willy för ett mycket bra samarbete och önska honom lycka till i framtiden.

Så hur kan vi bli bättre inför säsongen 2023? Vi har anställt en ny ledarstab som ser mycket lovande ut. Nya röster i omklädningsrummet brukar höja koncentrationen hos spelarna och jag tror att det även kan öka intensiteten på planen, eftersom alla vill visa att de är värda att spela. Jag är övertygad om att våra unga spelare kommer att ta nästa steg i sin utveckling och jaga de mer rutinerade spelarna.

Vi har redan gjort klart med två spelare som spelade i elitettan förra året: Lisa van de Hoek Karlsson, en målvakt med erfarenhet från både allsvenskan och Elitettan, samt Saga Olsson, som spelade för RIK Karlskoga förra året. Dessa spelare kommer att höja nivån på vår trupp avsevärt. Vi är dock inte nöjda med detta utan letar efter en spelare till av högre klass som kan komma in och höja truppen ytterligare. Vi har kommit ganska långt i förhandlingarna med ett par spelare. Dessutom har vi unga talanger som knackar på dörren och vill få chansen att spela i A-laget, men det är viktigt att vi ger dem tid att mogna i sin egen takt och inte försöker skynda på processen.

Vi kommer att spela i en spännande serie den här säsongen, med lag som Malmö FF, Rosengård, Häcken, IFK Göteborg och Örgryte bara för att nämna några. Ryktet säger att det finns flera lag som har målsättningen att gå upp i år, vilket gör det ännu mer intressant. Klubben har tydligt sagt att de vill ha elitlag på både herrsidan och damernas sida, och vi känner verkligen deras stöd i detta. Motivationen är på topp hos alla tjejer, som alla vill bli bättre, och det är verkligen roligt att jobba med en sådan grupp av spelare.

Jag vill passa på att önska alla ett Gott Nytt År!

/Patrik Cedefors, Sportchef dam