Nyheter

Albion Ademi ansluter till IFK Värnamo

PUBLICERAD 11 JANUARI 2023

ALBION ADEMI ANSLUTER TILL IFK VÄRNAMO

Den 23-åriga ytterforwarden Albion Ademi ansluter till IFK Värnamo. Albion är född i Kosovo men uppvuxen i Finland och kommer senast från Djurgårdens IF.

Hans styrkor är snabbhet, teknik och skott. Albions främsta säsong hittills resulterade i 14 mål och 3 assist på 22 matcher i den finska högstaligan och han har även erfarenhet från fem landskamper för Albaniens U21-landslag.

Det rör sig om ett lån över 2023 där vi har möjlighet att köpa loss spelaren under året.

Enes Ahmetovic, Sportchef:

I Albion får vi in en väldigt spännande spelare med en hel del offensiva egenskaper som jag tror kommer bidra till vårt spel. Hans speed, hans förmåga att ta sig förbi i en mot en situationer och hans skott är något som vi kommer ha stor nytta av i den sista tredjedelen. Vi talar om en ödmjuk karaktär med en stor tro på sig själv och en stark vilja till att visa vad han kan i Allsvenskan.

Vi är såklart väldigt nöjda med att Albion ansluter till oss i Värnamo och jag känner mig övertygad om att den här killen kan ta fina kliv i vår miljö och i vårt sätt att spela fotboll. Nu ser jag fram emot att få se honom och resten av laget kicka igång årets första träning imorgon.

Albion Ademi:

Jag är väldigt glad och exalterad över att komma till Värnamo. Jag ser fram emot säsongen och först och främst att göra en bra försäsong och jobba hårt varje dag så jag, när säsongen börjar, är redo för det. Mitt första intryck av staden är att den ser trevlig ut, liten och lugn, perfekt plats för att fokusera på fotboll.