Nyheter

Välkommen till IFK Värnamo - Marco Bustos

PUBLICERAD 14 JANUARI 2023

VÄLKOMMEN TILL IFK VÄRNAMO - MARCO BUSTOS

Den kanadensiska offensiva mittfältaren Marco Bustos har skrivit på ett kontrakt med IFK Värnamo som sträcker sig över 2 år. Han ansluter från Pacific FC i den kanadensiska högstaligan där han på 63 framträdanden har stått för en poängskörd om 15 mål och 17 assist.

Bustos lämnar Pacific FC och den nordamerikanska kontinenten med ett ligaguld i bagaget från säsongen 2021. Han har sedan tidigare även representerat klubbar som Vancouver Whitecaps i MLS och Zacatepec i Mexiko. Nu tar han klivet till Europa och IFK Värnamo där han förväntas göra sin första träning tillsammans med sina nya lagkamrater under dagen.

Bustos har en far som är född i Chile och en mor som är född i Italien men han själv är född i Winnipeg i Kanada. En nation som han har representerat vid sex tillfällen i seniorsammanhang. Debuten kom mot Ghana i en match som slutade 1-1. Bustos har i såväl det kanadensiska landslaget som i ligan visat prov på att hans främsta egenskaper ligger i hans tekniska skicklighet, hans speed och hans förmåga att kombinera sig fram för att antingen gå på eget avslut eller för att slå den avgörande passningen.

Det är en kreativ spelare vars primära position är det offensiva mittfältet men han kan även nyttjas i en ytterposition eller som anfallare.

Enes Ahmetovic, Sportchef:

I Marco får vi en väldigt Värnamo-kompatibel spelare vars främsta egenskaper återfinns i den tekniska briljansen och i hans förmåga att hitta kreativa lösningar i planens sista tredjedel. Det är en målfarlig spelare som dessutom är väldigt skicklig på att försätta sina lagkamrater i bra målchanser.

Först och främst måste vi ge Marco tid till att acklimatisera sig till Sverige och låta honom återhämta sig efter en lång resa. Därefter kan vi förvänta oss en spelare och en karaktär som kommer tillföra IFK Värnamo bra saker såväl på planen som i omklädningsrummet. Vi är förstås väldigt nöjda över att Marco ansluter till oss och vi ser fram emot att få se honom på Finnvedsvallen kommande säsong.

Marco Bustos:

Den största målsättningen i min karriär har alltid varit att flytta till Europa och spela fotboll på en hög nivå. Efter de senaste säsongerna i Kanada var jag övertygad om att den rätta möjligheten så småningom skulle komma. Jag ville aldrig flytta till vilken europeisk klubb som helst bara för att flytta. Istället ville jag se till att det var en flytt som var rätt för mig men också rätt för klubben jag går med i.

När mitt kontrakt gick ut 2022 hade jag intresse från ett antal europeiska klubbar inklusive Allsvenskan. Jag tog mig tid att lyssna och utvärdera de möjligheter som gavs och i slutändan kände jag starkt att IFK Värnamo var den perfekta klubben för mig. Jag hade många pågående samtal men efter att ha pratat med Värnamos Sportchef och tränarstab kände jag verkligen deras starka önskan att ta mig till klubben och ha en viktig roll.

Deras ambition och vision för Värnamos projekt var något som ligger i linje med den typ av klubb jag vill spela för. Värnamo erbjuder den perfekta miljön som varje spelare behöver för att lyckas och jag kan inte vänta med att komma igång, träffa mina lagkamrater och bidra till klubben.

Se presentationsfilm och intervju på våra sociala medier. Vi säger varmt välkommen till Marco Bustos och vi ser fram emot att få se honom i tröja nummer 19 på Finnvedsvallen!

Se presentationsfilm och intervju med Marco Bustos på våra sociala medier.