Nyheter

Pressmeddelande: Jonas Thern

PUBLICERAD 10 FEBRUARI 2023

PRESSMEDDELANDE: JONAS THERN

IFK Värnamo har som förening en ständig strävan efter att utvecklas och att bli bättre. Som ett led i det vill vi fortsätta utveckla den sportsliga delen av organisationen och framför allt vill vi bygga ut vår organisation inom scoutingen. Ett första steg i att utveckla området kring scouting är att Jonas Thern kommer lämna sin post som assisterande tränare för A-laget och istället kommer han att ta en roll som scout där han kommer arbeta närmare föreningens sportgrupp och vår sportchef Enes Ahmetovic som leder det sportsliga arbetet.

Jonas som är en erkänt skicklig talangutvecklare kommer dessutom att involveras i vår elitungdomsverksamhet där han tillsammans med föreningens akademitränare ska verka för att utveckla framtida elitfotbollsspelare som ska bära den vita tröjan på Finnvedsvallen.

Enes Ahmetovic, Sportchef:

Det glädjer mig att vi som förening nu har möjligheter att rusta och fortsätta utveckla väsentliga områden av föreningen. Det tror jag kommer göra IFK Värnamo mycket gott och framför allt är jag övertygad om att vi har rätt folk på rätt positioner. Allt från klubbchef, tränarstab, till sportgrupp och scout. Jonas kompetens kommer komma helt till sin rätt i den här rollen och jag tror även det kommer vara ett stort uppsving för vår framtida satsning kring ungdomar och våra planer för vår nya akademi.

Förändringarna inom organisationen träder i kraft idag och vi ser alla fram emot att få fortsätta utveckla IFK Värnamo tillsammans. Nu blickar vi mot fotbollssäsongen 2023.

Jonas Thern:

Nya utmaningar väntar oss inför stundande säsong. Vi har inom den sportsliga ledningen gemensamt bestämt att vi behöver utveckla verksamheten ytterligare för att kunna möta de krav som konkurrensen inom elitfotbollen ställer på oss.

Att stärka upp scouting verksamheten är nödvändigt då det är en viktig del i formandet av en stark spelartrupp inte bara för A-laget utan även för vår akademigrupp. Vi ska höja kvaliteten ytterligare på vår elitverksamhet och jag ser fram emot min nya roll som scout där min erfarenhet och kunskap kan bidra till ett ännu bättre IFK Värnamo.

IFK Värnamo ska även kunna producera egna talanger som vi vill se i vårt A-lag , därför ser jag också en vidareutveckling av vår akademiverksamhet som väsentligt viktig.

Jag ser också ett arbete med u-tränare som något vi kan utveckla vidare och som jag kan bidra med min erfarenhet. Exempelvis skiljer det sig markant mellan att vara A-tränare eller tränare för U12.

För de yngre är det glädjen och gemenskapen som måste råda i första hand, därefter kommer utveckling och resultat.

Väl mött runt planen alla IFK supportrar….. o övriga också!

”The best time to make friends is before you need them”

Jonas

Vid frågor kontakta Enes Ahmetovic på enes@ifkvarnamo.se eller 076-492 25 52.