Nyheter

Tycker du att fotboll är kul - men inte livsviktigt?

PUBLICERAD 16 FEBRUARI 2023

TYCKER DU ATT FOTBOLL ÄR KUL - MEN INTE LIVSVIKTIGT?

DÅ KAN DU PASSA PERFEKT SOM VOLONTÄR FÖR IFK VÄRNAMO

IFK Värnamos andra säsong i Allsvenskan ska snart sparkas igång. Förra året var vårt allra första och vi är ödmjuka inför all den hjälp vi fick från ideella krafter. Vi har fått mycket positiva reaktioner på våra evenemang och en stor del av de kan kopplas till det arbete som våra volontärer utför. Före, under och efter en match på Finnvedsvallen ställer ca 150 personer upp ideellt för IFK Värnamo. Dessa stöttar föreningen i kiosker, skyltning, säkerhet med mera och vi behöver bli fler.

Är du en Publikvärd?

Vi får många frågor om vad det innebär att vara publikvärd vid våra arrangemang. När det gäller säkerheten och att våra arrangemang ska kännas välkomnande för all publik, ung som äldre, är publikvärdarna viktiga.. En publikvärd ger besökarna ett hej när de kommer, svarar på frågor om arrangemanget och skapar trygghet. Man får utbildning inom både service, HLR och brandskydd – allt för att ha rätt förutsättningar för att göra ett toppenjobb!

Vad gör publikvärdarna på matchdagarna?

Vi träffas en stund innan vi öppnar dörrarna till publiken och går igenom dagens match tillsammans, så att alla har samma information inför arrangemanget. Sen går man tillsammans med sin gruppledare till sina respektive läktardelar och tar hand om all publik, både före och under match, men även efter. När all publik har gått hem så träffas vi igen och går kort igenom arrangemanget och hur det gått. Några publikvärdar har ett extra ansvar och dem kallar vi gruppledare. De har direkt kontakt med säkerhetsansvarige vid behov och ser också till att publikvärdarna vid varje match har den information de behöver och har koll på arenan.

Vad får man som volontär?

Arbetet är ideellt men ger möjligheten och äran att hjälpa IFK Värnamo i mycket viktiga områden som gör att arrangemangen går att genomföra. Du får uppleva att vara en del i matchdagsorganisationen och lära dig arrangemangsarbete. Du får gratis inträde till alla herrarnas matcher i Allsvenskan och alla damernas matcher i division 1. De matcher som du är i tjänst bjuds du på gratis korv eller hamburgare med dricka före matchstart. Under året erbjuder vi även några gemensamma sammankomster som gör att vi lär känna varandra och skapar en härlig gemenskap. 2022 anordnades exempelvis tårtkalas inför säsongen och bortaresor till Helsingborg och Malmö. Det ger även en erfarenhet till ditt personliga CV och möjlighet att få en god referens.

Kontakt

Är du intresserad av att bli volontär eller har du frågor så kontaktar du Lisa Lidén via mejl lisa@ifkvarnamo.se