Nyheter

Hampus Gustafsson förlänger och lånas ut

PUBLICERAD 22 FEBRUARI 2023

HAMPUS GUSTAFSSON FÖRLÄNGER OCH LÅNAS UT

Hampus Gustafsson anslöt till IFK Värnamos akademi från Sävsjö FF redan som tonåring. Han har sedan dess tagit kliv via våra akademilag upp i vårt representationslag där han debuterat i såväl Superettan som Allsvenskan. Nu står det klart att han lånas ut till Norrby IF i Division 1 under 2023. Lånet är baserat på ett samarbetsavtal där Hampus även har möjligheten att representera IFK Värnamo under säsongen. I samband med att han lånas ut så har Hampus Gustafsson även skrivit på ett nytt kontrakt med IFK Värnamo som sträcker sig över säsongen 2024.

Enes Ahmetovic, Sportchef:

Hampus är en kille som ständigt har tagit fina kliv i sin utveckling. Den här möjligheten kommer göra att han fortsätter ta steg framåt genom att han samlar på sig än mer erfarenhet och speltid i en väldigt konkurrenskraftig serie och i en fin miljö. Vi är förstås glada över att ha nått den här överenskommelsen med såväl Norrby IF som med Hampus. Hampus är en väldigt skicklig målvakt vars reflexsnabbhet och spel i luftrummet är något som tillsammans med hans förmåga att komma till träning och vilja att bli bättre varje dag, kommer göra honom till en fullfjädrad Allsvensk målvakt inom en väldigt snar framtid.

Hampus Gustafsson:

Efter att ha fått vara med på resan IFK Värnamo gjort, känner jag mig otroligt tacksam över att kunna få tillhöra klubben ytterligare två år. Känns skönt att klubbarna kommit överens om en bra lösning för mig att få spela fotboll. Jag hoppas att jag snart kommer kunna få bidra i IFK igen. Framåt kamrater!