Nyheter

Välkommen - Gustav Engvall

PUBLICERAD 23 FEBRUARI 2023

VÄLKOMMEN - GUSTAV ENGVALL

Gustav Engvall anländer till Finnvedsvallen och IFK Värnamo efter att ha signerat ett kontrakt med klubben som sträcker sig över säsongen 2025. Han lämnar således den belgiska klubben KV Mechelen som utgjorde hans senaste klubbadress. Den 26-åriga anfallaren har sedan tidigare även representerat klubbar som Bristol City, Djurgårdens IF, IFK Göteborg och Sarpsborg. Nu har det återigen blivit dags för spel i Allsvenskan och den här gången hos våra vitblåa eleganter i Värnamo.

Gustav är ett välkänt namn på den allsvenska fotbollsscenen där han stått för 25 mål och 18 framspelningar på 98 framträdanden. Förutom spel på flertalet utländska destinationer har Gustav även representerat Sverige på internationell nivå. Han har noterats för 2 A-landskamper och 23 landskamper på U21-nivå. Utöver dessa kamper så har han även ett VM-brons i bagaget från U17-VM 2013.

Enes Ahmetovic, Sportchef:

Det har varit en pågående process under några veckor och det känns väldigt bra att vi nu kan konstatera att Gustav Engvall är en IFK Värnamo-spelare. Han kommer komma in och spetsa en redan stark, intressant och ambitiös trupp. Gustav matchar väl med allt vi står för, såväl på planen som utanför den och jag är helt övertygad om att han kommer komma in och bidra till laget på ett bra sätt. Hans förmåga att producera poäng tillsammans med hans speed och skicklighet i sista tredjedelen är något som kommer göra oss gott. Nu ser jag fram emot att få se honom i träning tillsammans med resten av truppen redan imorgon och därefter även på Finnvedsvallen inom kort.

Gustav Engvall:

Jag är väldigt glad och taggad att ansluta till Värnamo. Efter några möten med Enes och Kim så kände jag snabbt att Värnamo är en klubb som har en filosofi som passar mig. Jag är väldigt sugen på att köra igång och träffa alla grabbar i laget och alla i klubben. Värnamo gjorde en bra säsong förra året och jag är övertygad om att vi kan göra en ännu bättre denna säsong.