Nyheter

Välkommen hem - Simon Thern!

PUBLICERAD 28 MARS 2023

VÄLKOMMEN HEM - SIMON THERN!

IFK Värnamo bygger vidare inför säsongen 2023 och det är med stor glädje vi kan meddela att vi har nått en överenskommelse med IFK Göteborg, vilket innebär att Simon Thern kommer hem för att återigen bära de vitblåa färgerna på Finnvedsvallen.

Den 24:e oktober 2010 besegrades Kristianstad FF med 5-0 på Finnvedsvallen vilket innebar föreningens första och historiska avancemang till Superettan. Det innebar också Simons sista match för IFK Värnamo innan fotbollskarriären fortsatte hos dåvarande cupmästarna Helsingborgs IF. Sedan dess har han representerat Malmö FF, Heerenveen, AIK, IFK Norrköping och nu senast IFK Göteborg. Bland meriterna återfinns även framträdanden för det svenska landslaget i samtliga ungdomssammanhang och inte minst fyra framträdanden för A-landslaget.

Nu står det klart att den 30-åriga mittfältaren återigen är tillbaka i föreningen där han tog kliv från de yngsta ungdomslagen till representationslaget. Kontraktet är skrivet över säsongen 2025 och Simon förväntas ansluta till laget redan under onsdagen. Sedan hans senaste sejour i klubben så finns fortfarande lagkaptenen Freddy Winsth kvar i omklädningsrummet. Han återförenas även med vår huvudtränare Kim Hellberg som han hade under sin period i Norrköping.

Enes Ahmetovic, Sportchef:

Det är många i den här föreningen som har velat ha hem Simon och som har arbetat för det under en väldigt lång period. Därför känns det såklart otroligt bra att vi nu har lyckats ro den här affären i hamn och att Simon kommer hem. Simon har visat en enorm välvilja till att möjliggöra den här övergången och utan hans kärlek för staden och klubben så hade det inte gått. Jag tror vi kan räkna med en extremt motiverad fotbollsspelare och jag tror att vi fortfarande inte har sett den bästa versionen av Simon Thern. Hans egenskaper på fotbollsplanen i kombination med vårt sätt att se och bedriva fotboll rimmar väldigt väl med varandra. Det här kan bli riktigt bra. Jag ser fram emot att återigen få träffa Simon dagligen på Ljusseveka och att se honom spela för vår klubb.

Simon Thern:

Jag är väldigt glad att allt är klart och ser fram emot mina kommande år i min moderklubb som har gjort en otrolig resa de senaste åren och en återkomst har kittlat väldigt sen ifjol.

Jag trodde väl aldrig i min vildaste fantasi att jag som för 13 år sedan signerade mitt första professionella kontrakt skulle få en möjlighet att återvända till ett IFK Värnamo som huserar i vår finaste serie. Den möjligheten vill jag inte missa. Att få vara med och etablera IFK med min och familjens historia i klubben gör det såklart extra speciellt.

Jag ser en enorm potential med ny arena och draget som är runt IFK och min målsättning är att vi inte enbart ska etablera oss utan att kunna göra något riktigt bra både på kort och lång sikt. Där vi behöver hela Värnamo allt ifrån publik till näringsliv så ska vi tillsammans etablera oss som idrottsstad.

Nu kör vi.

Se presentation och intervju med Simon på våra sociala medier. Du kan även se intervjun här