Nyheter

Kenan Bilalovic förlänger sitt kontrakt med IFK Värnamo

PUBLICERAD 24 JUNI 2023

Kenan Bilalovic förlänger sitt kontrakt med IFK Värnamo

Det är med stor glädje vi kan meddela att Kenan Bilalovic som i dagarna fyllde 18 år, förlänger sitt kontrakt med klubben. Kenan som redan har mäktat med att starta två matcher i Allsvenskan innan sin 18-årsdag har skrivit på ett kontrakt som löper ut 2027. Startdebuten fick han göra mot de svenska mästarna BK Häcken. Den följdes senare upp genom en startplats i smålandsderbyt mot Kalmar FF. Han har utöver det gjort 3 inhopp i fotbollens finrum, i matcherna mot AIK, IFK Norrköping och Elfsborg.

Kenan som har moderklubb Värnamo Södra har därefter har gått via vårt U17 och U19 upp i vårt representationslag. Utöver startskottet som gick hos de röda från staden och att han numera representerar IFK Värnamo så har han även mäktat med att representera Sveriges ungdomslandslag, närmare bestämt P18-landslaget.

  • Kenan är en spelare med en enorm potential och det är han själv som bestämmer hur långt han kan gå. Han har alla egenskaper som krävs för att lyckas i såväl Allsvenskan som på den europeiska scenen. Det kommer att krävas ett hårt arbete och en maximal dedikation till att vilja bli bättre varje dag för att få ut den potentialen, säger sportchefen Enes Ahmetovic. Vi i föreningen är förstås väldigt nöjda över den här förlängningen och vi tror att Kenan kan fortsätta ta stora kliv i sin utveckling tillsammans med föreningen, fortsätter Enes. Jag ser fram emot att få följa hans fortsatta resa i den vita tröjan tillsammans med oss, avslutar han.

  • Det känns bra att få skriva på ett nytt kontrakt och att jag har förtroende från min förening och mina tränare. Jag är väldigt taggad på att säsongen ska dra igång igen så jag kan visa vad jag går för, säger Kenan Bilalovic.