Nyheter

Fred Bozicevic – Förlänger och flyttas upp till representationslaget

PUBLICERAD 12 JULI 2023

Fred Bozicevic – Förlänger och flyttas upp till representationslaget

Den 15-åriga ytterforwarden förlänger sitt kontrakt med IFK Värnamo med 3 år. I samband med förlängningen flyttas han även permanent upp till vårt representationslag.

Fred Bozicevic har fram till idag tillhört vår U19-trupp. Parallellt med det har han även representerat det Svenska landslaget för pojkar födda 07. Nu står det klart att den flyfotade och skickliga yttern fullföljer sin förflyttning på Ljussevekas träningsplaner och tar klivet in i den Allsvenska truppen.

Enes Ahmetovic, Sportchef:

Tack vare ett gott arbete från Fred själv och från våra staber i såväl A-lag som U19 så har Fred successivt kunnat förflyttas mot vårt A-lag. Han har redan varit med på veckovis basis vilket ger förutsättningar för att den här övergången till seniorfotboll ska bli så smidig som möjligt.

Det är en grabb som är beredd att ta till sig och lära men det är framför allt en grabb som är beredd att göra allt i sin makt för att bli bättre varje dag och för att lyckas med sin fotboll. Det är en snabb, skicklig och spelinteligent spelare så egenskaperna finns helt klart där. Nu är det upp till honom och till hans tränare att se till att förgylla dem så ska det här kunna bli väldigt bra och mycket spännande att följa.

Fred Bozicevic:

Jag är riktigt glad och tacksam att jag får förtroende från föreningen att lyftas upp i A truppen så här tidigt och att jag varje dag får möjligheten att träna i en miljö på hög nivå och dessutom på min hemmaplan.

Jag kommer att göra allt för att ta lärdom för min utveckling och anpassa mig till seniornivå med hjälp av en skicklig tränarstab och duktiga spelare i truppen.