Nyheter

Välkommen Emin Hasic

PUBLICERAD 25 AUGUSTI 2023

Välkommen Emin Hasic

Emin Hasic som fått sin fotbollsfostran i BK Häcken ansluter närmast från italienska U.S. Lecce där hans kontrakt löpte ut i Juni. Den 20-årige mittbacken tog sig via Häckens akademi upp i representationslaget innan han såldes till Lecce och Italien i inledningen av 2021. Under perioden i Italien tillhörde han klubbens primavera-lag. Ett lag som han ledde till ligatiteln efter att ha avgjort finalen mot Fiorentina med sitt nickmål i den 120:e matchminuten.

Parallellt med klubblagsspel nere i Italien så har Emin passerat samtliga Svenska ungdomslag innan han i mars i år fick sin första kallelse till det svenska U21-landslaget. En landslagssamling som han fick kröna genom att nicka in ett mål i matchen mot Gibraltar.

Emin har sedan säsongsslutet i Italien i Juni varit klubblös men han ansluter nu med omedelbar verkan till västra Småland och IFK Värnamo. Han gör det efter att ha skrivit på ett kontrakt med klubben som sträcker över säsongen 2026.

Enes Ahmetovic, Sportchef

Emin har inte varit i full fotbollsträning på ett tag så han kommer säkerligen behöva lite tid innan vi får se det bästa av honom i IFK Värnamo. Det handlar om att ge honom både tid och utrymme att anpassa sig till klubben och staden. Därefter är jag övertygad om att vi kan få se en spännande spelare vars ledaregenskaper och skicklighet säkerligen kommer kunna bidra till oss. Vi har en god historik av att arbeta med unga försvarsspelare och det glädjer mig att vi nu också får in Emin. Det ska bli väldigt spännande att få följa hans utveckling tillsammans med oss.

Emin Hasic

Jag är jätteglad över att vara en Värnamospelare. Jag ser fram emot att träffa ledarteamet och spelartruppen. Värnamo är en fin förening som spelar en positiv fotboll och jag hoppas kunna bidra till klubben på bästa sätt.

Återigen Välkommen till Värnamo, Emin!