Nyheter

Damerna tog en skön seger

PUBLICERAD 11 SEPTEMBER 2023

Damerna tog en skön seger

I lördagens match mellan Mariebo IK och IFK Värnamo på Stadsparksvallen i Jönköping såg vi en spännande uppgörelse där IFK Värnamo gick segrande ur striden med 2-0. Det var comebackande Julia Söderberg som stal showen med två avgörande mål.

Matchen inleddes med stor intensitet från båda lagen, och publiken var ivrig att se vilket lag som skulle ta ledningen. Båda lagen försökte etablera sig på mittfältet och skapa chanser framåt, men försvarslinjerna höll emot under den första halvleken.

Det var i den 69:e minuten som Julia Söderberg byttes in på planen för IFK Värnamo, och hon skulle snart göra sitt avtryck på matchen. Bara några minuter efter sitt inhopp, i den 71:e minuten, bröt hon igenom Mariebo IK:s försvar efter en smart löpning och ett perfekt pass från en lagkamrat. Julia Söderberg avlossade ett skott som var omöjligt för hemmalagets målvakt att rädda, och IFK Värnamo tog ledningen med 1-0.

Mariebo IK kämpade för att komma tillbaka, men IFK Värnamos försvar visade sig vara mycket starkt. Hemmalaget hade svårt att hitta luckor i gästernas försvarslinje och hade inte många klara målchanser.

I den 83:a minuten slog Julia Söderberg till igen. Efter en snabb kontring lyckades hon ta sig förbi Mariebo IK:s försvar och skickade bollen i mål med precision. IFK Värnamo ökade sin ledning till 2-0, och det var även matchens sista mål.

Domaren blåste av matchen efter 95 minuter, och IFK Värnamo kunde fira en välförtjänt 2-0-seger. Julia Söderberg var efter 420 dagars skadefrånvaro matchhjälte med sina två mål som avgjorde matchen till IFK Värnamos fördel.