Herrarnas vinstsvit fortsätter!

PUBLICERAD 30 OKTOBER 2023

Under söndagskvällen tog herrarna en ny seger, där man slog Kalmar FF borta med 3-1 på guldfågeln arena.

IFK Värnamo tog en övertygande seger i smålandsderbyt mot Kalmar FF.

Redan i den första minuten orsakades en straff av Kalmar FF:s målvakt, vilket Ajdin Zeljkovic utnyttjade genom att placera bollen säkert i mål. IFK Värnamo fortsatte att pressa motståndarlaget och skapade flera farliga målchanser i första halvlek.

I den andra halvleken utökade Gustav Engvall ledningen till 2-0 i den 52:e matchminuten, efter ett framspel av Simon Thern. IFK Värnamo fortsatte skapa flera lägen och i den 69:e matchminuten lyckades Hampus Näsström utöka ledningen till 3-1 med ett mål från en frispark från Oscar Johansson.

Kalmar FF reducerade snabbt efter 3-0 målet och redan i den 70:e matchminuten så lyckades Deniz Hümmet komma förbi IFK försvaret och sätta dit 3-1 för Kalmar FF.

Resultatet stod sig matchen ut, och slutresultatet blev 3-1 för herrarna. Resultatet gör att IFK Värnamo går upp på en femte plats i tabellen på 44 poäng med två matcher kvar att spela av säsongen.