Nyheter

Albion Ademi köps loss från Djurgårdens IF

PUBLICERAD 8 NOVEMBER 2023

Albion Ademi köps loss från Djurgårdens IF

IFK Värnamo väljer att utnyttja möjligheten till att köpa loss Albion Ademi från Djurgårdens IF. Det innebär att spelaren lämnar blåränderna och övergår till de vita från Finnvedsvallen på permanent basis. Den flyfotade ytterforwarden har tecknat ett kontrakt med klubben som sträcker sig till 2026.

Den uppskattade dribblern har sedan tidigare tillhört bland annat IFK Mariehamn och FC Lahti innan han inför den här säsongen anslöt till oss på lån, från Djurgårdens IF. Så här långt har det blivit 26 framträdanden för IFK Värnamo och den irrationelle ytterforwarden har noterats för 3 mål och 3 framspelningar. Hans toppnotering genom karriären finner vi säsongen 2020 då han på 22 framträdanden svarade för 14 mål och tre framspelningar för IFK Mariehamn.

Albion har på ganska kort tid gjort sig känd för sin speed och teknik vilket har varit väldigt uppskattat av publiken på Finnvedsvallen. Ett av de främsta minnena från i år är hans räd mot IF Elfsborg som resulterade i ett matchavgörande mål.

Enes Ahmetovic

Albion har sedan dag ett visat prov på en målmedvetenhet och en tydlig vilja till att visa vad han går för. Det är en spelare som passar väldigt väl in i den fotbollen vi bedriver och det är en spelare som bidrar med en tydlig x-faktor i att kunna slå ut sin motståndare. Det är en fin spelare och en bra person så jag är förstås nöjd över att vi nu får fortsätta se honom i våra färger.

Albion Ademi

Jag är väldigt glad och tacksam över att jag fick komma till IFK Värnamo och visa vad jag går för i Allsvenskan. Vi har haft ett väldigt bra år både som lag och även jag själv personligen. Jag är nöjd med min tid här i Värnamo så här långt och jag hoppas att vi ska kunna få fler bra stunder tillsammans.