Nyheter

Anes Mravac blir ny huvudtränare för IFK Värnamo

PUBLICERAD 17 NOVEMBER 2023

Anes Mravac blir ny huvudtränare för IFK Värnamo

Den 34-årige Anes Mravac anslöt till oss från IFK Norrköping inför säsongen 2023. Han anställdes i en roll som assisterande tränare vilket innebar att han återförenades med David Selini och Kim Hellberg som han sedan tidigare hade stött på i Norrköpingsfotbollen. I Norrköping har han verkat som assisterande tränare för representationslaget under säsongen 2022. Dessförinnan så har Mravac även opererat inom IFK Norrköpings akademi i många år innan han fick huvudansvaret hos IF Sylvia i Division 1. Under säsongen 2022 fick Mravac dessutom huvudansvaret för IFK Norrköping under en period då Rikard Norling fick lämna föreningen.

Nu står det alltså klart att Anes Mravac blir ny huvudtränare i IFK Värnamo och det innebär att den malmöbördige Mravac blir Allsvenskans yngsta tränare när vi nu riktar blickarna mot 2024. Mravac har precis som nämnt här ovan formats som tränare i Östergötland men han har en fotbollskarriär som i mångt och mycket handlar om Malmö FF och den skånska fotbollen. Redan som 17-åring fick han debutera i Allsvenskan och i Malmö FF’s A-lag när han byttes in i matchen mot Kalmar FF i september 2006. Utöver MFF så har han som spelare även tillhört bland annat Trelleborgs FF, IFK Malmö och Limhamn Bunkeflo. Värt att benämna är även moderklubben Olofströms IF där Mravac tog sina första kliv på planen och på svensk mark innan familjen rörde sig mot Malmö.

--

Enes Ahmetovic

För oss har det hela tiden varit extremt viktigt att behålla vår identitet och fortsätta på vår resa och på den process vi har satt upp. Med Anes så känner jag mig väldigt trygg i att vi kommer fortsätta på den inslagna vägen och även arbeta för att utveckla den. Han plockades in förra året med en tydligt tanke om att han skulle vara redo den dagen Kim lämnar och jag känner mig väldigt trygg i att han är det. Han kan klubben, han vet vad vi står för och han känner spelarna väl precis som han känner till metodiken i klubben. Det är en skicklig fotbollstränare vars filosofi matchar väl med den vi som klubb står för så jag är förstås väldigt nöjd över att vi har den här lösningen på plats redan nu. Det ska bli väldigt spännande att kliva in i framtiden tillsammans med Anes och jag är helt övertygad om att vi med hårt arbete och en tydlighet i det vi gör, går en ljus framtid till mötes.

Anes Mravac

Jag vill börja med att tacka Kim och David för ett underbart samarbete den senaste säsongen. Vi har stor respekt för varandra och jag önskar dem all lycka i framtiden.

Jag är oerhört stolt över att bli IFK Värnamos nya tränare. För mig är det ett kvitto på ett bra arbete med laget och de övriga i klubben. Jag debuterade som spelare i Allsvenskan i Malmö FF för 18 år sedan med stora profiler som Daniel Andersson och Jari Litmanen omkring mig, och min ambition, entusiasm och driv är den samma som tränare idag som den då var som spelare. Jag och hela klubben vill bygga vidare på denna framgångsrika säsong. Med samma inställning och drivkraft som tidigare så vet jag att vi har en bra framtid framför oss.

--

Anes kontrakt är skrivet över säsongen 2025.

Vi önskar honom ett stort lycka till i rollen som huvudtränare och vi ser fram emot att få följa hans arbete!