Nyheter

Tack för allt Kim Hellberg!

PUBLICERAD 17 NOVEMBER 2023

Tack för allt Kim Hellberg!

Vår huvudtränare Kim Hellberg har fullföljt sitt avtal med klubben och nu när avtalet löper ut kommer han att lämna staden och klubben.

Kim hade sedan tidigare tränat Kimstad GoiF, Kuddby IF och IF Sylvia innan han anslöt till oss från IFK Norrköping inför säsongen 2022. Vid tillfället då han skrev på avtalet med oss blev han Allsvenskans yngsta huvudtränare. Den 33-årige Kim Hellberg tog sig an uppgiften att leda föreningen inför vår första historiska säsong i Allsvenskan och som han gjorde det.

Den första historiska säsongen slutade på en 10:e plats för IFK Värnamo. En placering som få hade räknat med på förhand men som Kim och hans mannar såg till att spela sig till genom en intensiv och spelförande fotboll. Det berömda tuffa andra året stundade och Kim såg till att ha förberett laget på absolut bästa vis. Spelet utvecklades till en än mer dominerande och bollinnehavsriktad fotboll och resultatet av det blev en historisk 5:e plats i Allsvenskan 2023.

En placering som inte bara utgör en historisk toppnotering för IFK Värnamo utan en placering som även såg till att hålla Kim bland dem nominerade för Allsvenskans bästa tränare 2023.

Enes Ahmetovic

Som vanligt när det är dags att vinka av någon så slås man av en duktigt sentimental känsla. Vi har haft några helt fantastiska år tillsammans med Kim, både på planen och utanför den. Han har varit en väldigt stor del i att vår förening har tagit de kliv vi har och jag är otroligt tacksam över att ha fått lära känna både tränaren och personen Kim Hellberg. Få förstår nog hur hårt han har jobbat och vilken dedikation han har haft till att utveckla spelarna, sig själv och klubben. Det ska han ha ett monumentalt stort tack för, av både mig och alla som brinner för den här klubben.

Jag och alla andra i den här klubben önskar honom ett stort lycka till i hans framtida åtaganden. Fortsätter han på den inslagna vägen så är jag alldeles övertygad om att han går en väldigt ljus framtid till mötes. Lycka till Kim.

Kim Hellberg

Nära 2 år har passerat sen jag satte min första fot här i Värnamo, det har inneburit 700 dagar av glädje, utmaningar och nya erfarenheter.

2022 var klubben för första gången i Allsvenskan och 2023 följde IFK Värnamo upp det genom sin bästa säsong någonsin. Att jag tillsammans med många andra fått vara en del av detta gör mig väldigt stolt och det är något jag kommer bära med mig resten av mitt liv. Jag vill tacka ledare, spelare, supportrar och alla som har funnits där för laget under denna tid.

Vi ses på Finnvedsvallen framöver, även om det nästa gång blir på läktaren! Framåt IFK Värnamo!