Nyheter

Välkommen Vedran Vucicevic!

PUBLICERAD 17 NOVEMBER 2023

Välkommen Vedran Vucicevic!

Vi säger varmt välkommen till Vedran Vucicevic som kliver in i föreningen som ny assisterande tränare. Kontraktet är skrivet över säsongen 2025 och det innebär att Vedran återförenas med vår huvudtränare Anes Mravac.

Vedran kommer närmast från en roll i IFK Norrköping där han verkat sedan 2017. Vedrans fotbollsbakgrund finner vi i en spelarkarriär som bland annat gick via serbiska Partizan Belgrad och FK Obilic i ungdomsåren innan han som senior hamnade på svensk mark och spel i Division 1 med FC Rosengård. Skador satte stopp för spelarkarriären och istället gick startskottet för en tränarkarriär som gick via Smedby AIS till IFK Norrköping. I IFK Norrköping har han som nämnt här ovan arbetat sedan 2017 där arbetet först var riktat mot föreningens akademi innan han säsongen 2020 tog klivet upp till A-laget och blev assisterande tränare. Under en period har han även haft huvudansvaret för IFK Norrköpings representationslag tillsammans med vår huvudtränare Anes Mravac.

--

Enes Ahmetovic

I Vedran Vucicevic får vi in en väldigt kompetent fotbollstränare som har ett enormt driv till att utveckla spelet, sig själv, sina spelare och föreningen. Han känner till Anes och samtliga tränare som har ingått i vår tränarstab vilket gör att han har en god inblick i vad vi håller på med sedan tidigare. Det bäddar för en snabb acklimatisering och det gör att vi känner oss trygga i att det här är ett väldigt bra val. Att det dessutom är en otroligt varm person vars fotbollsfilosofi ligger i linje med vår gör knappast saken sämre. Vi ser fram emot att få välkomna honom till föreningen och vi ser fram emot att få följa hans arbete.

Vedran Vucicevic

Jag är väldigt glad och stolt över möjligheten att tillhöra IFK Värnamo. Jag har följt klubben på deras fantastiska resa och jag blev imponerad av deras identitet och fotbollsfilosofi som de har byggt upp. Det ska bli inspirerande att få vara en del av en sån utvecklande miljö och tillsammans med ledarteamet, spelarna och människorna i klubben fortsätta ta ytterligare steg på den inslagna vägen genom hårt arbete.

--

Vi säger varmt välkommen till 42-åriga Vedran Vucicevic som inom kort flyttar till Värnamo och ansluter till IFK.