Nyheter

Välkommen Kim!

PUBLICERAD 5 DECEMBER 2023

Välkommen Kim!

Vaattovaara är ett igenkänt namn på den Allsvenska scenen. Sulo Vaattovaara har över 300 matcher i Hammarby och Norrköping i det svenska finrummet. Nu har det blivit dags för nästa generation att ta vid och ta över. Sonen Kim Vaattovaara ansluter till oss i IFK Värnamo och kliver in i en roll som assisterande tränare.

Norrköpingsbördige Kim kommer närmast från ett uppdrag som huvudtränare i Smedby AIS i Division 2. Han har parallellt med det även haft en roll hos Östergötlands Fotbollsförbund. IFK Eskilstuna var klubbadressen innan Smedby AIS och nu står det alltså klart att det blir ett nytt IFK, nämligen Värnamo.

Den 35-årige Kim drar i gång sitt arbete på IFK Gården efter årsskiftet och kontraktet är skrivet över 2024.

Enes Ahmetovic

  • Med Kim så kryddar vi tränarstaben med ytterligare kompetens. Vi får in en driven och välutbildad fotbollstränare som vi kommer ha stor nytta av i organisationen. Kim känner redan till mycket av sättet vi jobbar på i klubben och personerna i klubben, vilket bäddar för en snabb acklimatisering. Vi själva har känt till Kim länge, jag kom i kontakt med honom redan 2009 på Sports Management utbildningen i Växjö och han har utöver det en god relation till såväl vår nuvarande tränare Anes Mravac som vår förre tränare Kim Hellberg. Vi känner oss väldigt trygga i att vi får in en bra tränare men framför allt även en grym person som kommer göra sitt yttersta för att utveckla våra spelare, vår förening och sig själv. Välkommen Kim.

Kim Vaattovaara

  • Jag är väldigt glad och stolt över att få möjligheten att jobba i IFK Värnamo. Föreningen har gjort en imponerande resa och skapat en väldigt tydlig identitet i hur man vill spela fotboll och jag ser fram emot att få arbeta i den utvecklande miljön som man har byggt upp över tid. Tillsammans med övriga i ledarteamet och spelartruppen ska vi jobba hårt för att fortsätta utvecklas och för att föreningen ska ta ytterligare kliv framåt.

Varmt välkommen Kim till IFK Värnamo!