Nyheter

Välkommen Peter Karlsson!

PUBLICERAD 10 JANUARI 2024

Välkommen Peter Karlsson!

Peter Karlsson skriver på ett kontrakt som assisterande tränare för damlaget. 2024 blir PKs 15:e år som tränare i IFK Värnamo men första året han kommer träna damerna.

Tidigare i klubben har PK haft uppdrag som huvudtränare i olika ungdomslag. Han har även varit assisterande tränare i P17 akademin tillsammans med Nico B och under året 2023 var han spelutvecklare med tätt samarbete med vår utvecklingschef Emil i lag F09 och P09. Utöver detta har han varit support i andra IFK lag och vi är glada över att damerna får ta del av PKs erfarenhet under säsongen 2024.

Peter Karlsson:

För mig är det viktigt i ledarskapet att spelarna tro på sina förmågor, vara engagerad, våga göra det oväntade på planen. Samtidigt både vara stark och flexibla i bollinnehavet, men också att vara effektiva, taktiska och slå den långa/korta hotande passningen offensivt och i det omvända vara disciplinärt i defensiven. Att fortsätta att utveckla, kommunicera en positiv inställning och att kunna motivera spelarna är viktiga egenskaper. Dags att öppna upp säsongen 2024!

Kim Focic Åberg:

Roligt att PK kliver in i dam staben. PK som har funnits i föreningen under lång tid och varit verksam i flera roller och kommer bidra med sina kunskaper och har egenskaper som kompletterar den befintliga staben. PK kommer in med mycket energi och har redan tryckt gasen i botten.