Nyheter

Johnbosco Samuel Kalu förlänger med IFK Värnamo

PUBLICERAD 24 JANUARI 2024

Johnbosco Samuel Kalu förlänger med IFK Värnamo

I mars 2022 skrev den nigerianska anfallaren på för IFK Värnamo efter att gjort en väldigt kort sejour i Räppe GOIF dit han kom från Division 5-laget Vrigstads IF. Sejouren i IFK Värnamo blev även den kortvarig då en migrationsprocess ledde till att Kalu fick spendera mer än ett år på hemmaplan i Nigeria. Sommaren 2023 återkom 26-årige Kalu tillbaka till Värnamo och han slussades via träning med föreningens U19-lag vidare upp till representationslaget. Väl där har han nu spenderat 6 månader och dessa 6 månader har nu renderat i att Kalu tecknar ett nytt avtal med föreningen som sträcker sig över säsongen 2026.

Enes Ahmetovic

Det är otroligt roligt att följa hans utveckling. Det är en kille som växer på alla sätt och vis, tack vare sitt hårda jobb, hans tränare och miljön i IFK Värnamo. För mig är det alldeles uppenbart att vi beskådar ”A man on a mission” . Fortsätter han att jobba och ta kliv på det vis han har gjort hittills så kan det här bli minst sagt intressant.

Johnbosco Samuel Kalu

Jag ser fram emot den kommande säsongen och jag tror det kan bli ett riktigt bra år för både laget och för mig personligen. Jag känner mig hemma här och jag är otroligt tacksam över att vara här i den här klubben. Jag känner också att jag vill ge tillbaka till föreningen och jag ska göra vad jag kan för att göra mig själv, mina lagkamrater och laget bättre.

För Kalu och hans lagkamrater stundar nu ett träningsläger i Spanien och årets första träningsmatch mot Stal Mielec från den polska högstaligan.