Nyheter

Hampus Gustafsson till Örgryte IS

PUBLICERAD 23 FEBRUARI 2024

Hampus Gustafsson till Örgryte IS

IFK Värnamo är överens med Örgryte IS om en övergång för Hampus Gustafsson. Det innebär en försäljning för IFK Värnamo och en permanent övergång som sker per omgående för den 22-åriga målvakten.

Sävsjö-bördiga Hampus kom till IFK Värnamos akademi under 2018 och det dröjde inte länge innan den reflexsnabba och ambitiösa keepern tog sig upp i representationslaget. Hans officiella tävlingsdebut kom hösten 2021 i Superettan och den unge keepern har även hunnit med ett framträdande från start på den Allsvenska-scenen. Utöver sina framträdande i IFK Värnamo har Hampus samlat på sig goda erfarenheter och levererat fina prestationer under sina utlåningssejourer till Division 1 och klubbarna Åtvidabergs FF samt Norrby IF.

Enes Ahmetovic

Hampus har alltid varit ett proffs och gjort sitt yttersta för att både han själv och klubben ska ta kliv i rätt riktning. Nu har det dykt upp en bra möjlighet för Hampus och en bra lösning för klubben. Då känns det givet att fullborda det och konstatera att vi har tre nöjda parter i den här övergången. Vi kan inte annat än att tacka Hampus för hans tid i klubben och önska honom ett mycket stort lycka i framtiden.

Hampus Gustafsson

Med en blandning av glädje och vemod känns det idag tufft att säga hejdå till IFK Värnamo efter åtta år i klubben. Tillsammans har vi skapat historiska ögonblick och minnen för livet. Att ha fått vara en del av denna gemenskap har varit en ära och är något jag alltid kommer bära med mig. Med detta sagt vill jag rikta ett stort tack och lycka till.

Vi i IFK Värnamo önskar dig all lycka till Hampus!