Vinst mot Helsingborgs IF i Svenska Cupen

PUBLICERAD 25 FEBRUARI 2024

Matchen mellan IFK Värnamo och Helsingborgs IF slutade med en 1-0 vinst till Värnamo.

Matchen inleddes med ett snabbt gult kort, efter bara 2 minuter, till Helsingborgsspelaren Bengtsson. Efter 20 minuter spelade Engvall in en boll framför mål som Bilalovic satte dit. Matchen skiftade mycket i bollinnehav och både Värnamo och Helsingborg hade några vassa chanser. I den 94:e minuten var Helsingborg nära att kvittera men Wisth stoppade bollen på mållinjen innan Rasheed kunde plocka upp bollen. Värnamo vinner till slut matchen med 1-0!

Värnamo ligger etta i gruppen med 6 av 6 möjliga poäng och nästa helg räcker det med lika mot Halmstad för att ta sig vidare i cupen.

Startelvan:

Rasheed

Winsth, Kotto, Wenderson, Bergh

Näsström, Thern, Johansson, Bustos

Engvall, Bilalovic

Händelser i matchen:

2’ gult kort (Bengtsson – HIF)

21’ mål Bilalovic (IFK)

32’ gult kort (Svanbäck - HIF)

33’ gult kort (Näsström – IFK)

38’ gult kort (Bustos – IFK)

42’ gult kort (Orn – HIF)

60’ gult kort (Rasmussen – HIF)

90’ gult kort (Rogne – HIF)

Nästa match spelas den 2 mars mot Halmstads BK på Ljusseveka konstgräsplan i Värnamo.