Nyheter

Mohammad Alsalkhadi ansluter till IFK Värnamo

PUBLICERAD 1 MARS 2024

Mohammad Alsalkhadi ansluter till IFK Värnamo

Den flyfotade ytterforwarden Mohammad Alsalkhadi lämnar Sandvikens IF och Gästrikland för att ansluta till IFK Värnamo och Småland. Den 22-åriga dribblern har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2027.

Alsalkhadi kommer närmast från Superettanklubben Sandvikens IF men han har sedan tidigare även huserat i bl.a. Tvååkers IF och Halmstad BK. Nu blir det den vita dräkten och spel på Finnvedsvallen som gäller för vårt senaste offensiva tillskott. Ett tillskott som i Sandviken har gjort sig känd för sin speed, sina dribblingar och sin genombrottskraft.

Sejouren i Sandviken blev inte allt för långvarig. Alsalkhadi värvades in från Tvååkers IF inför säsongen 2023. Efter en säsongsinledning som bromsades av en mindre skada växlade den skickliga dribblern upp ordentligt och noterades för 6 mål och 5 framspelningar på 17 framträdanden i den röda tröjan, och nu har det blivit dags att testa vingarna på den Allsvenska scenen. En av de mer anmärkningsvärda insatserna från Alsalkhadi’s sida under 2023 kom mot just Allsvenskt motstånd i form av Hammarby IF, en insats som innebar att han klev av planen som tvåmålsskytt.

Enes Ahmetovic

Det är alldeles uppenbart att vi i IFK Värnamo gillar dribblers och spelare med genombrottskraft. I Mohammad får vi definitivt en sådan men vi får även en hårt jobbande spelare och en mycket fin person. Jag tror att hans egenskaper i kombination med vårt sätt att spela kommer bli en perfect match. Nu ska vi se till att ge honom bästa möjliga förutsättningar för att acklimatisera sig till vår miljö innan vi tillsammans blickar mot nya höjder och mål.

Mohammad Alsalkhadi

Jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater. Jag har hört väldigt gott om Värnamo så det ska bli väldigt kul att få komma hit och köra igång. Jag ser fram emot att få träffa supportrarna på Finnvedsvallen.

Vi säger varmt välkommen till Mohammad och vi ser fram emot att följa hans resa tillsammans med oss i IFK Värnamo. En resa som tar avstamp redan på måndag då han genomför sin första träning tillsammans med sina nya lagkamrater.