Nyheter

Nico Plikas inför seriepremiären!

PUBLICERAD 5 APRIL 2024

Nico Plikas inför seriepremiären!

På söndag spelar damerna seriepremiär i Division 1 Mellersta. Matchen spelas på bortaplan mot Smedby AIS som förra året var några poäng ifrån att ta sig upp i Elitettan. Huvudtränare Nico svarar på frågor kring försäsongen, uppladdningen och stämningen kring helgens match.

Försäsongen är nu över, hur vill du sammanfatta de senaste månaderna och jobbet laget lagt ner?

Jag upplever att vi redan tidigt in på det nya året klickade dynamiskt- och kemimässigt inom laget vilket har gett oss förutsättningar att slita på hårt i harmoni. Vi har sedan förra året skruvat upp både träningsdosen och intensiteten vilket har gjort märkbar skillnad på var vi ligger i processen och för spelarnas fysiska status. Totalt har vi spelat sex träningsmatcher med blandade resultat men glädjande nog har prestationerna ofta hållit en hög och jämn nivå vilket hintar om att vi är på väg i rätt riktning, något som inte minst märks på träningsplanen där laget tar stora steg för varje vecka som går. Jag är nöjd med försäsongen och vill passa på att ge spelarna en stor eloge för att ha tagit sig igenom tre månader av regn, snö och extrem kyla med stor professionalism och utan minsta klagomål.

Seriepremiär på söndag, hur är stämningen i laget och hur har förberedelserna sett ut?

Stämningen i laget är god och det råder ett lugn och harmoni i gruppen. Det krävs knappast något extra bränsle denna veckan utan alla är fullt fokuserade och förberedda på uppgiften som ligger framför oss på söndag. I veckan har vi haft möjlighet att slipa på detaljer både i vårt offensiva och defensiva spel med största del fokus på oss själva men även utifrån helgens motståndare Smedby, ett bollskickligt lag som vill anfalla både med fart och med många spelare. Jag upplever att vi är väl förberedda inför söndagens premiär.

Vad blir den största skillnaden nu av att spela i Division 1 Mellersta jämfört med Division 1 Södra som ni spelat i tidigare år?

Den mest påtagliga skillnaden mellan de två serierna är längden på bortaresor. Det blir en omställning från tidigare år men med en professionell organisation i ryggen och en professionell spelartrupp kommer vi ges förutsättningar för att hantera det på bästa möjliga sätt. Vi kommer även möta ett stort antal nya motståndare där majoriteten av bortamatcherna spelas på konstgräs. Genom noggrant scoutingarbete kommer vi se till att vara så väl förberedda vi bara kan inför varje match.