Nyheter

Fotbollströjedagen den 12 april

PUBLICERAD 9 APRIL 2024

Fotbollströjedagen den 12 april

En manifestation i kampen mot barncancer

Den 12 april 2024 är det dags igen för Fotbollströjefredag – en manifestation i kampen mot barncancer. För andra året i rad enas fotbollssverige för att stödja barn och familjer som drabbats av barncancer. Ta på dig ditt favoritlags tröja på jobbet eller i skolan den 12 april, ta en selfie och dela med dina vänner i sociala medier. Använd gärna #Fotbollströjefredag. Glöm inte att swisha en gåva HÄR eller till 90 20 991 och stöd forskningen. Tack!

Idag överlever 85 procent av de barn i Sverige som drabbas av barncancer. Och ungefär 7 av 10 som överlever får sena komplikationer från behandlingen eller sjukdomen i sig. Så mer forskning behövs. Forskning som är elakare mot cancern, men snällare mot barnen. Därför vill vi engagera hela fotbollssverige under en dag då vi visar att vi står enade i kampen mot barncancer. Var med du också!

Tagga #Fotbollströjefredag och @barncancerfonden. Använd swishnumret 90 20 991 i sociala medier.