Nyheter

Angående mark- och miljödomstolens beslut om detaljplanen för nya arenan

PUBLICERAD 12 APRIL 2024

Angående mark- och miljödomstolens beslut om detaljplanen för nya arenan

Det är självklart tung läsning för alla oss i föreningen att Mark- och miljö domstolen inte godkänner detaljplanen för Värnamos nya fotbollsarena. Första reaktionen var en uppgiven känsla. Föreningens ledning har under förmiddagen satt sig ner och gått igenom vad vi vet, vad vi behöver ta reda på och analyserat hur det påverkar oss.

Vi vill till alla våra medlemmar, stora som små, volontärer, våra stöttande partners, våra hängiva supportrar, till våra anställda både på plan och vid sidan, samt alla engagerade kommuninvånare förmedla, att här och nu påverkar detta beslut oss inte. Vi ska fortsätta spela den bästa fotboll vi kan på alla nivåer. Vi fortsätter att sportsligt bli bättre och bättre. Vi har också under många år byggt klubben och sammanhållningen stark och i dessa tider, som utanför planen utmanar oss, håller vi ihop och fortsätter jobba framåt.

I det lite längre perspektivet behöver vi tydliga beslut för att kunna fortsätta utvecklas som förening. De besluten har vi inte idag och vi inväntar kommunens fortsatta strategi för att se hur de arbetar vidare. Vi har en bra och positiv dialog med Svenska fotbollsförbundet och vi är fortsatt optimistiska att det står en ny arena för oss att hyra inom en inte allt för lång framtid.