Nyheter

Damerna fortsätter ta 3-poängare

PUBLICERAD 19 MAJ 2024

Damerna fortsätter ta 3-poängare

Igår mötte damerna Älvsjö AIK på Älvsjö IP i Stockholm. Det blev en jobbig start för IFK där Älvsjö fick chanser direkt från start och hade mest bollinnehav. Värnamo lyckades vända spelet och behålla sitt lugn vilket resulterade till att Värnamo istället tog över spelet och Älvsjö orkade inte hålla samma höga tempo som de gjorde i början av matchen. Värnamo hade flera riktigt farliga chanser precis framför Älvsjös mål men lyckades inte få till avsluten. I halvtid stod det 0-0. I början av andra halvlek var det även här ett Älvsjö som kom ut starkt i matchen. Redan i den 48 matchminuten lyckades Älvsjö göra 1-0. De första 10 minuterna av andra halvlek var jobbiga för IFK och man lyckades inte riktigt få igång sitt spel. Dock tog det inte lång tid innan man fick ett kontringsläge där Mimmi Strömgren och Mona Chahrour kom själva mot Älvsjös målvakt. Strömgren spelade bollen till Chahrour som kunde göra 1-1. Efter målet tog Värnamo över matchen och Älvsjö orkade inte riktigt med Värnamos tempo. I den 65:e matchminuten gjorde Sefika Muratovic det avgörande målet och matchen slutade 2-1 till Värnamo. Ytterliggare 3 poäng med in i tabellen och man fotsätter ligga som ensam serieledare!

Nästa match spelas på söndag den 26 maj, på mors-dag. Det kommer bli damernas första match på Finnvedvallen. Ta med din mamma dit och fira denna dagen tillsammans med oss. Mer information kommer i nästa vecka!