Nyheter

Välkommen till IFK Värnamo Michael Steinwender

PUBLICERAD 24 JUNI 2024

Välkommen till IFK Värnamo Michael Steinwender

Vi säger varmt välkommen till Michael Steinwender som ansluter till IFK Värnamo. Den 24-åriga försvararen blir den blott fjärde österrikiske spelaren i Allsvenskan genom tiderna och den första att representera IFK Värnamo. Den elegante förvarspjäsen har tecknat ett avtal med klubben som sträcker sig fram till den 31:a december 2026.

”Steini” som han kallas, ansluter närmast från TSV Hartberg i Österrikiska Bundesliga. Dessförinnan har han även representerat såväl St. Pölten som Mattersburg i just nämnda ligan. Steini har förutom sina 92 framträdanden i Bundesliga även meriter från spel i dem österrikiska ungdomslandslagen. Försvarsspelaren som fick sin fotbollsfostran i Rapid Wien kommer ansluta till spelartruppen per omgående och han kommer officiellt bli klar för spel i tävlingssamanhang när transferfönstret öppnar den 2:a Juli.

Enes Ahmetovic

Den 12:e december förra året fick jag ett tips om Steini från Albert Ejupi (spelat i Hartberg) som är en gammal lagkamrat och vän till mig. Vi har sedan dess följt Steini noggrant och vi tycker oss ha identifierat en försvarsspelare som älskar att försvara. Ett uppoffrande försvarsspel i och runt egen box är egenskaper som vi värderar högt. Men det vi framför allt har noterat är en ståtlig pjäs på 190 CM som trots det toppar en ganska bra hastighet och som är väldigt mobil i sitt försvarsspel. Att han dessutom har spelat i Hartberg som bedriver ett spel som påminner väldigt mycket om vårat eget gör inte saken sämre. Tvärtom, det gör att vi känner oss väldigt trygga i hans spel med bollen. Vi förlitar oss väldigt mycket på fyra parametrar när vi rekryterar spelare, dessa är den klassiska scoutingen, datan, personligheten och referenserna. Här indikerar samtliga på att det här har potential att bli riktigt bra. Nu ska vi se till att ge honom ett propert välkomnande men framför allt också lite tid vilket ett skift av liga och nation kan kräva, därefter tror jag vi kan få se en riktigt fin spelare som kommer in och bidrar till en redan stark trupp.

Michael Steinwender

Jag är otroligt glad och taggad att få börja denna resan här i Värnamo och jag längtar tills jag är på planen och får spela med laget. Från första mötet visste jag att detta var en perfekt klubb för mig.

Vi säger varmt välkommen till Steini!