Nyheter

Välkommen till IFK Värnamo, Luke Le Roux!

PUBLICERAD 2 JULI 2024

Välkommen till IFK Värnamo, Luke Le Roux!

Vi kan med glädje meddela att den 24-åriga mittfältaren Luke Le Roux har skrivit på för IFK Värnamo. Den sydafrikanska mittfältsmajestäten har tecknat ett kontrakt med klubben som sträcker sig över säsongen 2026 och han förväntas ansluta till spelatruppen under nästa vecka.

Luke kommer närmast från spel i FC Volendam och den nederländska högstaligan där det blev 14 framträdanden och ett mål under den gångna säsongen. Han har sedan tidigare även representerat Varbergs BoIS på den allsvenska scenen. Luke bar den grönsvarta tröjan vid 99 tillfällen och gjorde sig ihågkommen för såväl passningsspelet som löpförmågan och duellspelet. På meritlistan noterar vi även 5 matcher för ”Bafana Bafana”, det sydafrikanska landslaget.

Enes Ahmetovic

Det är förstås med en stor portion glädje som vi sätter pennan mot pappret och fullbordrar signeringen av Luke. Det blir ett väldigt fint tillskott till en redan spännande och stark trupp. Vi som har följt Luke under hans tid i Varberg vet att det är en väldigt fin spelare på Allsvensk nivå. Nu har han dessutom fått erfarenheten av att spela i utlandet och en tuff liga som Eredivisie, vilket knappast är till någon nackdel. Vi får in en spelare som är bra i såväl det fysiska spelet som i spelet med boll. Utöver det så får vi in en väldigt proffsig och sympatisk personlighet som kommer passa in alldeles utmärkt i vår miljö och i vår spelartrupp.

Luke Le Roux

Jag är väldigt exalterad över att ha skrivit på för IFK Värnamo. Värnamo är ett av de mest spännande och bollspelande lagen i Allsvenskan. Jag vet det från att ha spelat mot dem (oss) vid ganska många tillfällen tidigare. Jag fick en väldigt bra känsla kring Värnamo så fort jag fick höra om klubbens intresse och det blev än större när jag träffade folket i klubben (Enes, Anes och Vedran). Visionen som Värnamo har övertygade mig direkt, och jag kände med en gång att det här är ett spännande projekt och en klubb som jag skulle vilja vara en del av. Jag är verkligen exalterad över detta och ser fram emot att kliva ut på Finnvedsvallen framför våra supportrar.

Vi säger varmt välkommen till Luke Le Roux och vi ser fram emot att få se honom i den vita tröjan på Finnvedsvallen inom kort