Nyheter

 Eric och Patrik har upplevt Rikslägret och hur de ser på framtiden!

PUBLICERAD 8 JULI 2024

Eric och Patrik har upplevt Rikslägret och hur de ser på framtiden!

Eric Östberg och Patrik Nagy har varit med på Rikslägret 1-5 juli i Halmstad tillsammans med 168 andra väldigt duktiga fotbollsspelare från Sveriges alla distrikt. På Rikslägret samlar Svenska fotbollförbundet de 15-åringar som för tillfället ligger längst fram i utvecklingen.

Läs mer om Rikslägret här:

Såklart vill vi veta mer om hur Eric och Patrik har upplevt Rikslägret och hur de ser på framtiden!

Första frågan, hur kändes det att bli uttagen till Rikslägret?

Eric: Jag tycker att det kändes riktigt bra att bli uttagen till rikslägret då det har varit ett av mina mål för året, jag kände mig även glad och motiverad att få delta och visa upp mig på rikslägret bland de bästa spelarna i landet.

Patrik: Det kändes väldigt bra! Jag blev taggad och samtidigt stolt.

Vad har ni lärt dig under veckan?

Eric: Under lägret har jag lärt mig en hel del nya saker som jag kommer att ta med mig och ha användning för i framtiden. En av sakerna jag lärt mig är ett helt nytt arbetssätt som Sveriges fotbollsförbund har bestämt hur man ska jobba med nya spelsätt och positioner i försvar och anfallsspel. Jag har även lärt mig olika saker på föreläsningar som till exempel hur agenter och scouter ska och får jobba.

Patrik: Det har varit en lärorik vecka där jag fått träffa många nya spelare och tränare. Har lärt mig vad som krävs för att komma så långt som möjligt i landslaget och karriären framåt.

Ett delmål som många ambitiösa ungdomsspelare har är att bli uttagen till Rikslägret. Nu kan ni blicka framåt mot nya mål - vilka mål inom fotbollen har ni?

Patrik: Mitt mål är att komma vidare till landslaget och spela fotboll på den högsta nivån.

Eric: Nu när ett av mina mål är avklarat blickar jag redan fram emot nya mål som jag ser fram emot, ett av målen är att bli uttagen till landslagslägret på Bosön, ett annat är att göra bra ifrån mig på SEF Trophy och lyckas bra som lag i turneringen och komma långt tillsammans.

Härnäst väntar SEF Trophy i Göteborg med P15 där Sveriges 28 främsta akademier deltar - vad har ni för förväntningar på den turneringen?

Patrik: Det kommer bli väldigt roligt att delta i SEF Trophy. Det kommer bli tufft men samtidigt lärorikt, ser fram emot den utmaningen.

Eric: Mina förväntningar och förhoppningar på SEF Trophy är att det kommer gå bra för mig och mitt lag på matcherna och att vi kommer göra en bra cup tillsammans. Jag tror att det kommer bli roligt och lärorikt att få delta och spela matcher i turneringen mot några av de bästa lagen i Sverige. Jag tror och hoppas att vi kan gå långt och förmodligen gå vidare ur gruppen till A-slutspel.

Vi tackar Eric och Patrik för intervjun och önskar P15 lycka till i SEF Trophy!

Följ P15s framfart i SEF Trophy för pojkar födda 2009 i Gothia Cup-appen.