Nyheter

Intervju inför Gothia - F16

PUBLICERAD 13 JULI 2024

Intervju inför Gothia - F16

Nästa vecka spelar ni Gothia Cup i Göteborg en turnering som för många är en av höjdpunkterna för ungdomsspelare. Vad har ni gjort för aktiviteter för att kunna åka till Gothia?

Tjejerna har städat efter herrarnas matcher, tvättat stolarna på Finnvedsvallen, sålt kryddor mm för att få ihop pengar.

Vissa lag går självsäkert ut och lovar en placering men i IFK talar vi hellre om glädje och utveckling och att leva efter värdegrunden KRAM - vad har ni för målsättningar i cupen?

Vår målsättning är att ha roligt som grupp och spela den typ av fotboll som vi tränar på och står för. Skulle vi gå vidare så är det en bonus.

Det är väl känt att Gothia Cup kan ses som ett marathon för de lagen som går hela vägen. Från och med onsdag kan det bli minst två matcher per dag - hur har ni förberett laget?

Vi har inte förberett oss på cupen specifikt utan tränat mycket och spelat många bra matcher under hela året. Inför cupen så tar vi 1 veckas ledighet för att sedan komma igång igen några dagar innan . 1 träningsmatch är inbokad.

Gothia är en av de största och även en av de äldsta fotbollsturneringarna i världen - Har någon av er varit på Gothia tidigare? Om ja, har ni något speciellt minne från när ni själva deltog?

Ingen av oss ledare har varit där innan, så det kommer bli en upplevelse även för oss.

Gothia erbjuder förutom fotboll även en mängd andra aktiviteter - vad tror ni kommer bli roligast för er och spelarna?

Att få umgås tätt ihop som grupp under 6 dagar. Vi kommer också att försöka kolla på P15 och F2010 när dom spelar. Liseberg tillsammans tror vi också lockar lite.

Vi önskar F16 ett stort lycka till i årets Gothia Cup!

Följ F16s framfart i G15-klassen för flickor födda 2009 i Gothia Cup-appen. F16 spelar i Grupp 8.