Nyheter

Intervju inför Gothia - P15

PUBLICERAD 12 JULI 2024

Intervju inför Gothia - P15

Nästa vecka spelar ni Gothia Cup i Göteborg en turnering som för många är en av höjdpunkterna för ungdomsspelare.

Ja, det ska bli fantastiskt kul! Vi, IFK P15, har dessutom fått chansen att vara med i den delen av cupen som kallas SEF Trophy där det deltar 28 svenska lag av akademikaraktär. Alla spelare som ledare ser jättemycket fram emot detta.

Vad har ni gjort för aktiviteter för att kunna åka till Gothia?

Vi fick inbjudan till SEF Trophy relativt sent, så vi har fått kämpa på snabbt för att få ihop pengarna som cupen kostar. Här har hela gruppen, spelare, ledare och framförallt föräldrar bidragit på ett föredömligt sätt. Vi har fått in pengar mestadels via olika sponsorer som har hjälpt oss med hela kostnaden. Det är vi jättetacksamma för. Vi har också vid sidan om detta, sålt honung och grillkol och briketter. Det hjälper oss att sätta lite guldkant på fritiden som blir mellan matcherna.

Vissa lag går självsäkert ut och lovar en placering men i IFK talar vi hellre om glädje och utveckling och att leva efter värdegrunden KRAM - vad har ni för målsättningar i cupen?

Klart att vi som lag vill vinna matcher! Det vill vi vara tydliga med. Vi har lovat varandra, att om andra lag ska slå oss, så måste de vara riktigt bra. Värdemätaren mot de andra lagen kommer bli intressant och lärorik. Vi tror och hoppas att detta ska ge killarna en erfarenhet av ”once in a lifetime”-känsla och en härlig, rolig vecka i vår värdegrunds tecken.

Det är väl känt att Gothia Cup kan ses som ett marathon för de lagen som går hela vägen. Från och med onsdag kan det bli minst två matcher per dag - hur har ni förberett laget?

Hela säsongen har varit en dubbel planering kan man säga. Både att förbereda laget mot ordinarie seriematcher men att hela tiden ha med denna extra upplevelse i tankarna. Vi har förberett oss fysiskt men också taktiskt och mentalt genom att jobba mer med teori för att alla ska känna trygghet i vårt sätt att spela.

Gothia är en av de största och även en av de äldsta fotbollsturneringarna i världen. Har någon av er varit på Gothia tidigare? Om ja, har ni något speciellt minne från när ni själva deltog?

Ingen tidigare erfarenhet varken spelare eller ledare. Därför blir detta extra spännande för alla.

Gothia erbjuder förutom fotboll även en mängd andra aktiviteter - vad tror ni kommer bli roligast för er och spelarna?

Tror att det roligaste för oss alla blir att få uppleva denna ”galna” fotbollsfest!

Vi önskar P15 ett stort lycka till i SEF Trophy under årets Gothia Cup!

Följ P15s framfart i SEF Trophy-klassen för pojkar födda 2009 i Gothia Cup-appen. P15 spelar i Grupp 7