Tung förlust på ett regnigt Finnvedsvallen

PUBLICERAD 5 AUGUSTI 2024

Igår mötte herrarna IK Sirius på Finnvedsvallen. Från uppvärmningen tills matchen var klar öste det ner regn och det såg ut att vara en svårspelad match för båda lagen. Många halkade, bollen stannade i en pöl eller gled långt förbi mottagaren. Sirius kom ut vassa och gjorde mål redan i den 10:onde matchminuten. I den 36:e minuten fick Sirius frispark precis utanför Värnamos straffområde och satte dit 0-2 vilket även var resultatet i halvtid. I den andra halvleken kom Värnamo ut starka och skapade chanser. Steinwender gjorde mål på en hörna från Thern i den 51:a minuten och sen gjorde Thern 2-2 i 63:e minuten. Det blev en väldigt spännande match där Värnamo fortsatte ha högt bollinnehav. Sirius hade inte många farliga chanser men när de väl kom fram till mål var de vassa på att sätta bollen i nätet. I den 69:e minuten gjorde Sirius 2-3 och en kort stund efter fick de även straff och satte dit 2-4. Värnamo var det lag under matchen som skapade mest och hade mest bollinnehav men det räckte tyvärr inte hela vägen denna gång. Matchen slutade 2-4 till Sirius och det blev inga poäng med in i tabellen. Matchens lirare delades ut till Simon Thern.

Nästa match spelas lördagen den 10 augusti på Gamla Ullevi mot IFK Göteborg, avspark 17:30!