Nyheter

Nyhetsbrev augusti

PUBLICERAD 20 AUGUSTI 2021

NYHETSBREV AUGUSTI

Vi hoppas att ni har haft en skön sommar! Det var ett tag sedan ni hörde ifrån oss via nyhetsbrev men vi hoppas att ni har följt vad som sker via vår webbsida eller i sociala medier. Idag kommer ni bland annat läsa om vår populära Fotbollsskola som precis gått av stapeln, satsningen för att få fler hejande supportrar till Superettan, samhällsprojektet med Värnamo Kommun med mera.

REKORD FÖR FOTBOLLSSKOLAN

För en vecka sedan hade vi ca 420 glada barn och ungdomar på Ljusseveka, 211 killar och 209 tjejer, i IFK´s 36:e omgång av Fotbollsskolan. Det har aldrig varit ett större deltagande än i år! Därtill ett 80-tal ledare och annan viktig personal som har sett till att årets fotbollsskola blev en av de bästa någonsin.

Inför veckan är det stora förberedelser med utbildning av ledare, administration och projektledning där Nico har lagt ner ett fantastiskt jobb från tidig vårkant till de varmaste sommarveckorna. Missa inte Nicos underbara intervjuer från planerna med pratglada och finurliga ungar. Du ser dem på IFK´s Facebook-sida.

Ett stort tack till våra sponsorer som har gjort veckan möjlig.

SPÄNNANDE HÖST

Ni som har följt oss i Superettan har sett IFK spela sex matcher under juli och augusti varav fyra raka vinster, (Öster, Helsingborg, Vasalund och J-Södra) en oavgjord (AFC Eskilstuna) och tyvärr en förlust senaste matchen mot GIF Sundsvall. En väldigt bra period för oss! På lördag är det dags för Landskrona och vi kommer att ta emot den största publiken hittills på Vallen den här säsongen. Vi väntar oss även ett stort hejande gäng från Landskrona som toppar tabellen om än med knapp marginal.

Sedan förra nyhetsbrevet har vi tagit in anfallaren Christian Moses från FC Linköping City. Bernardo Vilar har lämnat oss för IFK Göteborg och vi har i stället ersatt honom med en ny ”Brasse” Hugo Leonardo och Hugo Andersson är på lån från Malmö FF. Vår käre sportchef Håkan Söderberg har inte legat på latsidan.

Vårt damlag har vunnit tre och förlorat två matcher under samma sommarperiod. Den senaste matchen, som var väldigt bra, kunde slutat hur som helst men tyvärr kunde Mariebo avgöra i sista minuten. Damerna ligger på en fin sjätte plats i Division 1 Mellersta Götaland.

Vi följer med stor spänning vårt Herr- och Damlag under hösten.

MÅNADENS TRÄNARE GER PENGAR TILL FOTBOLLSKVÄLL FÖR BARN OCH UNGDOMAR

I maj månad blev Robin Asterhed och Jonas Thern utsedda till Månadens Tränare i Superettan. Priset var 10 000 kr som skulle gå till ett samhällsengagemang i klubben. Vi har tillsammans med Lisa Lidén och Jennie Torstensson på Värnamo Kommun arbetat med en fotbollskväll där barn och ungdomar bjuds in till att kicka fotboll med spelare från herr- och damlaget. Detta kommer ske den 28:e augusti kl 19-22 på Gröndal i Värnamo, på konstgräsplanen i Rydaholm och i Forsheda. Under kvällen kommer det grillas, delas ut signerade bollar och framför allt kickas boll!

Vi hoppas att det ska bli en uppskattad kväll och att det i förlängningen kan leda till fler fotbollskvällar runt om i kommunen.

SPELARE MED LANDSLAGSUPPDRAG

Vi har under sommaren haft tre spelare ute i Europa som spelat landskamper! Jättekul att vi lyckas få med spelare i dessa sammanhang.

Vi gratulerar Isse Ismael som representerat Somalia och spelat i Qatar, Almasa Pandzic i U19 landslaget i Bosnien Hercegovina och Julia Söderberg som var uttagen till F-16 landslaget i den Nordiska Flickturneringen som gick av stapeln i juli med spel i Danmark.

Jag hoppas vi ses på Vallen på lördag. Det är en härlig upplevelse att få se fotboll live med publik och det gäller nu att bära fram våra duktiga A-lag till fortsatta framgångar under hösten, så kan det bli riktigt spännande det här!

Hälsningar

Christian Ahlander, Klubbchef