Nyheter

Referat mot BK Astrio signerat Nico Eremidis

PUBLICERAD 13 SEPTEMBER 2021

På bilden: Stina Ejeson

DAMERNA FORTSÄTTER VINNA

Returmatchen mot BK Astrio blev nästan en kopia av matchen föra veckan i Halmstad, vi började bra och vårt spel satt som en handske på en hand, vi tog också ledningen i minut 17 på ett självmål.

Det var ingen bra dag för tjejen som gjorde självmålet, för i minut 32 skadade hon sig (själv) så illa att det blev ambulansfärd upp till sjukhuset, vi håller alla tummarna att det inte var så allvarligt utan att hon snart är tillbaka på fotbollsplanen.

Efter skadan och spelavbrottet på ca 10 minuter tappade vi helt vårt spel, vi blev bekväma och tog inte jobbet, i takt med att vårt spel inte stämde tappade vi också tålamodet och började mata långbollar.

BK Astrio kom då in i matchen igen, och återigen var det deras mycket duktiga 10:a Wilma Leidhammar som gav vår backlinje gråa hårstrån och rynkor i pannan. I minut 35 kvitterade denna Wilma på ett utmärkt sätt, hon fick bollen en meter in i vårt straffområde, vände på en femöring och placerade snyggt in bollen bakom en chanslös Therese i mål.

Andra halvlek började precis som den i Halmstad föra veckan, Astrio satte allt på ett kort för att ta ledningen och under en 8-10-minutsperiod kom vi knappt upp till mittplan. Där och då avgjorde nog vår fantastiska målvakt Therese matchen själv åt oss, för hon gjorde några underbara och direkt avgörande räddningar, det gjorde att våra tjejer vaknade till liv igen och tog på sig skorna och började spela fotboll igen, bytena gjorde såklart sitt också.

Ett väldigt lyckat byte var när Stina Ejeson kom in i minut 68, för hon hade bara hunnit vara inne på plan i 3 minuter när hon satte ledningsmålet för oss, att hon 10 minuter senare hade satt två till gick av bara farten, Stina hade faktiskt möjligheten att måla två gånger till strax därefter, men tre mål fick räcka denna dag. Mellan Stinas tre mål stack Sefika upp med ett också. 5-1 låter mäktigt, men jag undrar hur det hade slutat om vi hade haft tålamod och fokus på matchen under 90 minuter och inte bara under 60, men det får vi aldrig reda på.

Jag kan dock inte riktigt förstå varför vi tappar som vi gör, varför vi börjar spela stressigt med följd av felpass och panikrensningar trots att vi inte är särskilt pressade. Dippar gör alla lag under en match, det är inget ovanligt, men när vi dippar så dippar vi djupt och det skall inte behöva hända, att vi sen är mycket bra tränade och orkar jobba under 90 minuter, det vet vi ju redan, men varför dessa dippar?

Även idag vill jag hylla Sefika M och Julia W, dessa två ger sig aldrig och tappar heller inte fokus utan håller hög nivå matchen igenom.

Fakta:

IFK Värnamo – BK Astrio 5-1 (1-1)

1-0 i minut 17, självmål

1-1 i minut 35, Wilma Leidhammar

2-1 i minut 71, Stina Ejeson

3-1 i minut 74, Stina Ejeson

4-1 i minut 78, Sefika Muratovic

5-1 i minut 71, Stina Ejeson

Varningar: Agnes Jelander IFK & Ida Holmqvist BK Astrio

Startelva: Therese K (mv), Agnes J, Julia W, Alva P (77), Tova A (68) Lizette K (84), Hilda GD, Hanna L, Fanny H (84), Filippa K (68) & Sefika M

Ersättare: Julia B (77), Amela B (84), Blearta L (84), Stina E (68) & Almasa Pandzic (68)

Nästa match för våra tjejer är derbymatchen borta mot Husqvarna FF på lördag, matchstart 14.00 på Vapenvallen. HFF har vi ju förlorat mot två gånger idag, en i serien och en i Svenska Cupen, gissa om vi är revanschsugna på lördag, vi skall göra allt i vår makt för att vinna och fortsätta ha dom efter oss i tabellen.

Vid pennan och bakom kameran: Nico Eremidis

Jag vill betona att de eventuella åsikter som framförs i referaten är mina egna och behöver nödvändigtvis inte spegla föreningens uppfattning. Inte heller kan någon annan än jag klandras för eventuella fel och brister.