Referat mot BK Astrio signerat Nico Eremidis

PUBLICERAD 8 SEPTEMBER 2021

DAMERNA VÄNDE OCH VANN I HALMSTAD!

Vilka tjejer vi har! Att vända ett underläge och vinna mot ett mycket duktigt lag som BK Astrio på bortaplan är inte det enklaste, och ännu mer heroiskt är det med tanke på att Astrio kämpar för livet för att undvika nedflyttning. Men det var precis som våra fantastiska tjejer gjorde i lördags.

Första halvleks första 20 minuterna tyckte jag att vi spelade mycket bra, vi löpte rätt och var hela tiden spelbara, trots det var det Astrio genom sin nr 10 Wilma Leidhammar, dock gick Wilmas skott några meter över målet.

Efter 20 minuter var det som att vårt tålamod tog slut och vi ville komma till avslut så fort som möjligt, därmed tappade vi också spelet. Att spela över vårt mittfält är inte vår melodi, vi behärskar helt enkelt inte det spelet och vi får inte med oss laget upp.

Astrio däremot fortsatte sitt fina spel och skapade några riktigt fina lägen, men då stod Therese i vägen och plockade ett och annat skott. Därför var det väldigt oväntat när vi i minut 44 tog ledningen efter en hörna, det blev väldigt rörigt framför Astrios målvakt och vips så hamnade bollen framför fötterna på Amela Basic, öppet mål från 3 meter och en enkel bredsida i mål, kanske det enklaste målet Amela någonsin gjort?

Andra halvlek började som den fösta slutade, Astrio pressade och stressade oss högt upp, kvitteringen lätt heller inte vänta på sig. I minut 52 fick så planens näst bästa spelare Wilma Leidhammar fritt spelrum och 1-1 var ett faktum.

Medans vi stod och funderade på vad som hänt passade Nicolina Svensson på att göra 2-1 också, endast tre minuter hade då gått mellan målen. Det fick våra tjejer att vakna upp ordentligt, vi tog återigen tag i taktpinnen och började rulla boll, det är ju det vi är bra på. Några smarta byten från bänken gjorde sitt också naturligtvis.

I minut 60 kom kvitteringen, det var planens i särklass bästa spelare Sefika Muratovic, det var längesen jag såg henne så glödhet, som på egen hand och från egen planhalva rullade upp Astrios försvar innan hon placerade bollen i målvaktens vänstra hörn, brutalt snyggt och absolut rätt spelare som fick näta!

Vi fortsatte vårt spel, gjorde ytterligare något smart byte och trycke i en växel till, Astrio däremot verkade gå på ångorna, orken började tryta.

I minut 66 kom så vårt ledningsmål och segermålet, återigen genom att vi spelar oss fram till lägen, efter en perfekt passning kom bollen till en löpande Stina Ejeson som elegant curlade in bollen bakom en chanslös målvakt.

Vi fortsatte att ha full kontroll på matchen och att spela oss till lägen, men fler mål blev det inte, det såg Astrios målvakt till.

Tråkigt från matchen är när det spårar ur och hemmalagets tränare blir avvisad från plan, en stund innan togs en funktionär bort från planen då han protesterade mot mer eller mindre alla domslut.

Att efter matchen komma in på plan som utvisad tränare och ”skall snacka” med domaren är riktigt dålig stil, tjejerna tar efter och vill inte tacka för matchen samt att glåporden mot våra tjejer börjar hagla, det är allt annat än okej.

Jag säger inte att man behöver tycka om oss, men tacka efter en match är att respektera varandra, det kan man kräva.

Det kommer att bli en mycket intressant match när vi möts på Finnvedsvallen på söndag, mycket intressant! Så har ni inget annat för er, välkomna till Finnvedsvallen på lördag, matchstart 15:00

Startelvan: Therese K (mv), Julia B (75), Agnes J, Alva P (75), Tova A Lizette K, Julia W, Stina E, Filippa K (87), Amela B (60) & Sefika M

Ersättare: Tilda T (mv), Emma R (75), Ellen W B (75), Beda K (60) & Almasa Pandzic (75)