Referat mot BK Kenty signerat Niro Eremidis

PUBLICERAD 2 JULI 2021

POÄNG FÖR DAMERNA IGEN

Det blev 0-0 för Damerna i bortamatchen mot BK Kenty i Linköping i onsdags, för tredje matchen i rad höll vi nollan igen.

Det var en underlig match i övrigt, jag tycker att vi borde ha åkt hem med tre poäng, men i slutet av matchen kunde vi lika gärna förlorat den poäng vi fick då Kenty avslutade med fyra hörnor mot oss.

Lägg därtill att BK Kenty är ett mycket bra lag som kämpade och slet under hela matchen, det kommer att vara fler lag som tappar poäng mot dom på deras hemmaborg kan jag lova.

Det var en otroligt snabb konstgräsplan vi spelade på, hade det inte varit vallar runtomkring hade man nog fått hämta bollarna i Norrköping.

Första halvlek ger jag i favör till Kenty, dom jagade livet ur oss över hela planen och lät oss inte få ro att bygga upp vårt eget spel. Vi blev stressade och slog bort mängder av bollar, att det snabba konstgräset bidrog till att väldigt många bollar rann ifrån oss är inget att skylla på.

Trots det var det vi som skapade dom farligaste chanserna, Sefika kom helt fri med målvakten men hon gjorde en magnifik räddning, och i sista sekunden av första halvlek, efter en hörna, när Lizette träffade kryssribban.

Andra halvlek blev mycket bättre från vår sida, vi kunde etablera ett bra tryck mot Kentys mål långa stunder, men vad gör det när vi skjuter från långt håll eller missar målet. Kenty satsade helt och hållet på kontringar och vid ett par tillfällen var det nära att dom rann igenom, men vi har ett mycket bra försvar och en omutlig Kajsa i mål.

Även denna halvlek trollade vi fram dom två bästa chanserna, Fanny som strax bakom målområdeslinjen bredsidade bollen strax utanför och Hanna från straffpunkten som lyfte bollen mot tom bur men tyvärr en meter för högt.

Mellan minut 75 och 85 var det nästintill bara spel på Kentys planhalva, men dom sista fem minuterna var det nästan bara spel på vår.

Med lite perspektiv till matchen tycker jag nog att oavgjort var ett rättvist resultat sett till hela matchen, men jag väntar med spänning på returen i höst på vanligt gräs och på en utmärkt gräsmatta på Finnvedsvallen.

Min blomma går idag till Kajsa Pruner, även om hon idag inte behövde göra några direkt avgörande räddningar så styr hon sitt försvar på ett föredömligt sätt med sitt lugn och sina resoluta räddningar, dock faNns det en spelare på plan som var utöver alla andra, det var Kentys nr 10 Amanda Salomonsson, vilken lirare! Vilken speed! Henne gick det bara inte att fånga in, hon hade troligen en fri roll i sitt lag och var överallt på plan och med sin speed helt omöjlig att markera bort.

Det har varit tätt med matcher, 7 matcher på 17 dagar, och det märks att tjejerna är lite slitna, kanske inte fysiskt, men mentalt, det tar en stund in i matchen innan kommunikationen mellan benen och hjärnan är på samma nivå. Å andra sidan är det lika för alla lag i serien, det är bara att bita ihop. Det återstår en match innan vi tar en välbehövlig och välförtjänt vila på 3 veckor.

Publik: 109

Startelvan: Kajsa (mv), Stina (46), Agnes, Alva, Lizette, Fanny, Julia W, Hanna, Sefika, Sara (63) & Julia S (76)

Ersättare: Julia B (46), Tova A (63), Blearta L (76) & Almasa P

På söndag är vi i hetluften igen för vårens sista match, vi välkomnar då Qviding FIF till Finnvedsvallen. Matchstart 16:00, varför inte ta en sväng förbi och se tjejerna live? Biljett kan köpas på plats med Swish. Får vi bara ihop det kanske vi till och med kan ha en kiosk öppen, Swish gäller i så fall där också. Finnvedsvallen är ju en kontantfri arena.