Referat mot Huskvarna - signerat Nico Eremidis

PUBLICERAD 7 JUNI 2021

FÖRLUST I PREMIÄREN FÖR DAMERNA

Så var seriespelet för Damerna äntligen igång igen, förutsättningarna kunde ju ha varit bättre men det är ju lika för alla. Inga träningsmatcher att spela ihop laget och få mäta sig mot andra lag då inga träningsmatcher fick spelas, det var rakt in i hetluften direkt, seriepremiär! På det lägger vi till att vi inte haft publik på våra matcher, men i premiären igår var det tillåtet med publik med upp till 500 personer igen, jag uppskattar att det på plats var ca 110 personer, och som grädde på moset och helt nytt för Damerna, matchen sändes direkt av VN, vilken grej alltså! Det är Damerna värda, men jag tror att allt detta gjorde tjejerna väldigt nervösa.

Första halvlek var jämn, eller, kanske ett litet bollövertag för gästerna Husqvarna FF, men chanserna var få, jag räknade till en dunderchans och den var gästerna när deras forward nickade utanför i öppet läge.

Andra halvlek blev inte den första lik, medan HFF satte full fart från början så var vi inte riktigt på tårna. Under de första 15 minuterna surrade HFF-spelarna som bålgetingar runt vårt straffområde, men Kajsa i mål höll tätt. Efter den anstormningen kom vi tillbaka in i matchen men mitt i vår press åkte vi på en kontring och 0-1 var ett faktum, detta i minut 67. Det var snabba Wilma Wigren som fick på en bra träff som vår Kajsa tyvärr inte kunde styra ut fast hon var på bollen.

Medans vi fortfarande försökte läka såret efter det insläppta målet kom även 0-2, återigen var det Wilma som var sist på bollen, detta i minut 71. Vi försökte och försökte att komma in i matchen men uppförsbacken var för tung, 0-3 i minut 80 av Petronella Lindström satte spiken i kistan och matchen var över.

Vi lägger denna premiärmatch bakom oss fort som ögat och tittar istället fram emot kommande match på söndag borta mot Nittorp. Förhoppningsvis är nerverna bättre under kontroll då och vi kan komma hem med en vinst i bagaget.

Mina blommor idag går jag till debutanten Julia Söderberg som föredömligt slet och jobbade matchen igenom, men planens bästa spelare hittar vi hos gästerna med nummer 18 på ryggen och vid namn Tilda Glemdal Bergkvist, ja där har ni planens gigant!

Fakta: IFK Värnamo – Husqvarna FF 0-3 (0-0) 0-1 i minut 68, Wilma Wigren 0-2 i minut 71, Wilma Wigren 0-3 i minut 80, Petronella Lindström Publik: ca 110

Startelvan: Kajsa P (mv), Emma L, Julia B, Alva P, Agnes J Fanny H (77), Hanna L (60), Julia W, Sefika M (60), Amela B (46) & Julia S

Ersättare: Tilda T (mv), Felicia H (77), Tova A (60), Sara Ö (46), Alma C (60)

Nästa match för Damerna är kommande söndag borta mot Nittorp, de kommer att släppa in 100 personer på matchen, så har du en tanke på att åka dit o se matchen så bör du vara där i tid, i annat fall kanske du inte kommer in då det brukar ha mycket egen publik (låter Nittorp hälsa)