Referat mot Husqvarna FF i Svenska Cupen signerat Nico Eremidis

PUBLICERAD 9 SEPTEMBER 2021

ÄVENTYRET I SVENSKA CUPEN ÖVER FÖR DAMERNA

Tisdagens hemmamatch i Svenska Cupen för Damerna kunde ha slutat på ett roligare sätt, men ack vad jag är stolt över tjejerna trots förlusten. Sjukstugan växer och vi hade svårt att ens få ihop ett lag till matchen, vi fick gå så långt ner som till tjejer födda 06 för att få ihop en komplett trupp.

Missförstå mig rätt nu, dom gjorde på intet sätt bort sig, men det är lite för tidigt att släppa in dom i seniorfotbollen tycker jag. Vi hade mer än halva vår trupp borta på grund av skador, sjukdomar eller att ett par inte kunde få ledigt från studierna. Med det facit i hand gjorde tjejerna som var med en bragdmatch mot ett ordinarie Husqvarna FF.

Första halvlek gick till IFK, alla jobbade och slet som galärslavar och taktiken var att kontra på HFF, det gjorde vi på ett perfekt sätt matchen igenom, matchplanen höll.

HFF tog ledningen tidigt i matchen, i minut 10 gjorde dom 0-1 på en frispark direkt i mål, frisparken som var en bra bit ut på vår vänsterkant var hård och gick in vid målvaktens högra stolpe var inget att säga om, men hur stod muren uppställd? Målskytt Malin Andersson.

Nåja, vi lät oss inte nedslås av det utan fortsatte med vårt spel och vår taktik. Det visade sig vara rätt melodi för i minut 16 och på en hörna dundrade Edona Demaj in kvitteringen välförtjänt.

Vi fortsatte spela smart, ha tålamod och kontra, i minut 42 kom så ledningsmålet, det var ett solomål som fick HFF-supportrarna, vilka var många, att sätta kaffet i halsen och IFK-supportrarna att jubla så det hördes till Husqvarna (nästan). Filippa Kollryd, nyförvärvet från Smålandsstenar, fick bollen en bit in på HFF:s planhalva, 4 frånsprungna eller bortdribblade HFF:are senare kommer hon öga mot öga med målvakten i bortalaget, utan att tappa fart sätter hon en vänster i målvaktens långa hörn helt otagbart, ett fantastiskt solomål om jag får skryta lite.

Väldigt nöjda men också väldigt trötta går tjejerna till vila.

HFF kom ut i andra halvlek taggade till tänderna, dom förstod att dom höll på att tappa matchen, det gällde att ta tag i taktpinnen direkt vilket dom också gjorde.

HFF är duktiga och har ett mycket bra passningsspel, det kan ingen ta ifrån dom, i takt med att vårt unga orutinerade lag tröttnade ökade bortalaget passningstempot, men vi har en Tilda Torstensson i mål, hon fick göra en och annan räddning av hög klass men till slut fick hon ge sig. I minut 67 kom kvitteringen genom Petronella Lindström.

Trots tröttheten så höll våra tjejer ihop det, vi fortsatte med vår matchplan och det var bara lite felbeslut i avgörande läge, turen samt HFFS mycket duktiga målvakt Wilma Edman som såg till att vi inte gjorde fler mål, för jösses vilka lägen vi skapade med våra kontringar.

I minut 81 avgjordes matchen, på en hörna blev det ”Kalabaliken i Bender” i vårt straffområde men Wilma Wigren fick till slut fram en tå och bollen rullade retfullt enkelt in i mål.

VI hade faktiskt 2 bra lägen på övertid att kvittera, men tyvärr var bränsletanken helt tom.

Jag har inget ont o säga om förlusten, andra halvlek briljerade HFF med sitt passningsspel så en välförtjänt seger till dom, men med en gnutta tur, lite mer ork, så kunde det ha slutat annorlunda.

Med halva laget borta var det en bragdmatch av våra tjejer att spela så bra, många av dom har inte spelat ihop tidigare, några av dom inte ens tränat ihop och så gör dom en sådan prestation, man kan inte annat än att vara stolt över tjejerna.

Mina blommor delas idag mellan dom rutinerade giganterna Julia Weidenmark och Sefika Muratovic, dom hjälpte dom unga tjejerna matchen igenom, kom det en mindre bra passning pushade dom tjejerna att fortsätta försöka, imponerande!

Fakta IFK Värnamo – Husqvarna FF 2-3 (2-1)

0-1 i minut 10 Malin Andersson

1-1 i minut 16 Edona Demaj (utan assist)

2-1 i minut 42 Filippa Kollryd (solomål)

2-2 i minut 67 Petronella Lindström

2-3 i minut 81 Wilma Wigren

Avslut totalt: 13-9 (7-3)

Avslut på mål: 9-6 (4-1)

Frisparkar: 6-11 (3-8)

Hörnor: 7-4 (4-2)

Startelvan: Tilda T (mv), Julia B, Julia W. Felicia H, Tova A Blearta L, Edona D (62), Almasa P (83), Stina E, Sefika M & Filippa K (83)

Ersättare: Emira Meta, Signe Lundin (83), Selma Magnisson (86) & Emma Rydholm (62)

Felfri domartrio: Senad Hamula HD, Tarik Kazic AD1 & Zoran Zezovski AD2

Nu lägger vi Svenska Cupen äventyret till historieböckerna och fokuserar återigen på seriespelet. På lördag är det returmatchen mot BK Astrio, du har väl inte glömt det eller hur? Kom till Finnvedsvallen och se våra fantastiska tjejer live, ge dom ditt stöd som dom så väl har förtjänat, matchstart 15:00

Vid pennan och bakom kameran: Nico Eremidis

Jag vill betona att de eventuella åsikter som framförs i referaten är mina egna och behöver nödvändigtvis inte spegla föreningens uppfattning. Inte heller kan någon annan än jag klandras för eventuella fel och brister.