Referat mot Husqvarna FF signerat Nico Eremidis

PUBLICERAD 20 SEPTEMBER 2021

FÖRLUST FÖR DAMERNA PÅ VAPENVALLEN

Det finns märkliga matcher och det finns ännu märkligare matcher som den i lördags för damerna borta mot Husqvarna FF på Vapenvallen. Förlust med 5-0 låter som en avklädning utan dess like, men så var det absolut inte.

Första 12 minuterna innan HFF tog ledningen var felfria från våra tjejer, HFF kom knappt upp till mittplan och vår tryck mot deras mål var konstant. Men så kom målet, en rensning från HFF hittar Lina Gasslander som legat och fiskat vid mittlinjen, hon löper ner 15 meter på vår högerkant hyffsat omarkerad och får iväg ett skott mot vårt mål, bollen studsar i mitten av vårt straffområde och på något konstigt sätt förbi vår målvakt och in i mål, detta i minut 14. Jag har iaf aldrig sett något liknande tidigare. Men vi hittade snabbt tillbaka till vårt spel och fortsatte vår press mot HFF, då kommer nästa dråpslag, en straff från ingenstans, en situation i vårt straffområde där domaren står 2 meter ifrån situationen och fritt synfält, hon gör ”washout”, ingen straff, men där den assisterade domaren, 44 meter, bort vinkade och skrek att det var straff, så domaren dömde straff och den slog Petronella Lindström enkelt i mål.

Andra halvlek var endast 2 minuter ung när trean föll och rullgardinen ner, återigen en bjudning från vår sida och åter igen Lina Gasslander som målskytt i öppet mål. trots motgång på motgång kom tjejerna igen och lyfte spelet, men Husqvarnas målvakt, en av planens bästa spelare, såg till att inga skott gick in, vid två tillfällen tippade hon skotten i ribban och ut och vid ett tillfälle fick hon fingertopparna på ett markskott och styrde bollen till hörna.

4-0 bjuder vi också på och där fullbordar fröken Gasslander sitt hattrick för dagen.

På övertid kom nästa bjudning och 5-0 var ett faktum.

Det går egentligen inte att beskriva denna match med ord, HFF skapade inte särskilt mycket på egen hand, men dom tackade och tog emot alla bjudningar dom fick av oss, och så fick dom en hjälpande hand med straffen. Det är bara att ta av sig hatten och gratulera till tre poäng.

Jag är full av beundran för våra tjejer som aldrig gav upp utan kämpade in till sista sekund trots alla bakslag under matchen, nu bryter vi ihop och kommer igen.

Mina blommor idag går oavkortat till Lizette Kennethsson som slet, sköt, kriga och kämpade matchen igenom. Men bäst på plan var Husqvarnas lagkapten Malin Andersson.

Fakta:

Husqvarna FF – IFK Värnamo 5-0 (2-0)

1-0 efter 13,35 Lina Gasslander

2-0 efter 30,15 Petronella Lindström (straff)

3-0 efter 47,36 Lina Gasslander

4-0 efter 65,13 Lina Gasslander

5-0 efter 93,03 Petronella Lindström

Avslut totalt: 8-14 (5-6)

Avslut på mål: 6-10 (3-3)

Frisparkar: 7-2 (4-2) inte en enda frispark till IFK i andra halvlek?!

Hörnor: 6-6 (2-3)

Varningar: 0-2 Julia W IFK, tränare Willy IFK

Startelvan: Therese (mv), Julia B, Julia W, Agnes Alva (65), Fanny, Tova (56), Stina, Sefika & Filippa (56)

Ersättare: Blearta (56), Almasa (56) & Beda (65)

Efter att ha påpekat för domare och assisterande ett flertal gånger om att hemmalagets målvakt alltid tog ett steg utanför sitt straffområde vid utsparkar tröttnade domaren, fast Willy hade 100% rätt, och varnade honom.

Jag har lagt märke till att tjejerna blivit mycket smartare på att stjäla metrar där domaren eller en assisterande inte kan se, utöver att man går utanför sitt straffområde vid utsparkar så har jag vid ett flertal tillfällen sett att man vid hörnor lägger fram bollen minst halvmetern utanför hörnrutan på den sidan den assisterande inte är, domaren ser det inte då hen står i mitten och assisterande inte ser det då hen har mint 50 meter till bollen. Kanske att vi också skall börja tänja på reglerna lite och inte vara så naiva? Det tråkiga är att dom inte lyssnar när man påpekar sådant, istället kommer det gula kortet upp.

Nu glömmer vi denna match och blickar fram till söndag då vi välkomnar Nittorp till Finnvedsvallen

Matchstart 17:00, kom och stätta tjejerna på plats!

Vid pennan och bakom kameran: Nico Eremidis

Jag vill betona att de eventuella åsikter som framförs i referaten är mina egna och behöver nödvändigtvis inte spegla föreningens uppfattning. Inte heller kan någon annan än jag klandras för eventuella fel och brister.