Referat mot IS Halmia signerat Nico Eremidis

PUBLICERAD 28 JUNI 2021

SEGER FÖR DAMERNA MOT SERIELEDARNA

Så är det, en underbar seger med 1-0 mot obesegrade (tills igår) serieledarna IS Halmia är vad som skedde på Finnvedsvallen igår.

Det var ett riktigt bra Halmia vi fick till oss igår, jag förstår varför dom tills igår var obesegrade och jag tror inte det är många lag som kommer att rå på dem framöver heller.

Första 35 minuterna fick vi oss en lektion hur man rullar boll genom alla sina lagdelar, men trots det massiva bollinnehavet skapade de förvånansvärt lite eftersom vår backlinje och med Kajsa Pruner i mål var omutliga och släppte Halmia få gånger över bron.

Hörnor i massor ja, men ingen blev egentligen riktigt farlig.

Gästerna lyckade dock peta in en boll bakom Kajsa, men målet blev riktigt bortdömt då det var offside.

Vi då? Det undrar du säkert, kom vi ingenstans? Visst gjorde vi det om än få gånger under fösta halvlek, i minut 36 träffade Sefika ribban klockrent och ett par minuter senare, i duell med målvakten, fick samma Sefika ett läge efter att målvakten tappa bollen, men bollen fångade gästernas duktiga målvakt i nästa läge.

0-0 i halvtid var smickrande för oss.

Andra halvlek hade knappt börjat innan nätmaskorna rasslade, återigen var det Sefika som var framme. Hon hade läst gästernas uppspel som varje gång startades av att målvakten rullade ut bollen till en av sina ytterbackar, denna gång var Sefika nära nog att stjäla bollen för backen och sedan dunka upp bollen i målvaktens högra kryss, helt oväntat kanske, iaf såg gästerna chockade ut. Och plötsligt blev gästerna lite mer nervösa och stressade. Nu satt inte alla passningar som tidigare, krossen till andra sidan var inte lika noggranna. Istället började vi få kontroll på händelserna och vi började skapa hyffsade lägen, men tyvärr inget mål.

Sista kvarten började gästerna med långa bollar istället för att gå genom sitt mittfält som tidigare, det gjorde det betydligt enklare för oss att freda vårt mål.

Orättvist tänkte nog alla från Halmstad, dom var flest på Finnvedsvallen igår, och jag säger inte emot dom, men jag ber heller aldrig om ursäkt för tre poäng.

Vi följde upp vår inställning från matchen i måndags mot Vimmerby, dock tillät inte Halmia oss rulla den boll vi vill och kan, men jösses vad vi sprang och krigade för varandra!

Jag ger min blombukett till Kajsa Pruner idag, hon fick göra ett par riktigt svettiga och avgörande räddningar i andra halvlek och bidrog med att vi gick hem med tre poäng, men en stor eloge till alla tjejer.

Publik: 75

Startelvan: Kajsa P (mv), Lizette K, Agnes J, Alva P, Stina E (46) Fanny H, Julia W, Alma C (72), Sefika M, Amela B (68) & Julia S (86)

Ersättare: Tilda T (mv), Tova A (86), Emma L (46), Sara Ö (68), Blearta L (72) & Felicia H

Två matcher i denna vecka återstår innan tjejerna får semester och vilan blir inte lång för tjejerna för redan på onsdag sätter vi oss på bussen upp till Linköping och nästa match mot BK Kenty, en ny bekantskap för oss och så avslutar vi hemma kommande söndag 16:00 på Finnvedsvallen, då vi välkomnar Qviding FIF från Göteborg i vårens sista match.

Varmt välkomna till Finnvedsvallen för o se matchen på plats, vi får ta in publik och du kan lösa biljett på plats. Igår var det fler Halmia supportrar än IFK supportrar och så skall det ju inte vara när man har hemmamatch.