Referat mot Qviding signerat Nico Eremidis

PUBLICERAD 5 JULI 2021

DAMERNAS FJÄRDE NOLLA I RAD

Damerna tog igår emot duktiga Qviding FIF på Vallen, det blev seger med 1-0 och nollan för fjärde matchen i rad var ett faktum.

Första halvlek var kanske inget man skriver hem till barnen om, det var mycket spel på mittplan och båda lagen försökte med långa tråkiga bollar utan adress. Gästerna hade betydligt mer boll än oss men skapade inget speciellt framför vårt mål. Vår backlinje är som tidigare matcher mycket stabil och Kajsa i målet styr och ställer sin backlinje med en järnhand.

Annat blev det i andra halvlek, vi flyttade upp positionerna och spelade betydligt mer aggressivt, men gästernas backlinje var svår att forcera. Under en 10-12 minuter hade gästerna svårt att ens komma ur sin planhalva, men vi skapade egentligen inga riktigt farliga lägen, men spelet hade vi innan det jämnade ut sig igen.

I minut 59 tog den evigt springande Sefika en löpning mot gästernas målvakt, hon tvekade lite på en boll in mot henne, Sefika hann emellan, tog bollen och serverade Fanny ett öppet mål.

Minuten efter kom vi i ett mycket bra läge framför mål men de skottet blockade en försvarare föredömligt.

Sista 10 minuterna blev dock svettiga, gästerna flyttade upp allt dom hade för att åstadkomma en kvittering, belöningen dom fick i form av 4 hörnor i rad rann dock ut i sanden, i sista sekunden fick dom även en frispark i ett bra läge, den hamnade en bra bit över mål och vi kunde jubla. Seger med 1—0, igen, jag vet, vi gör inte många mål framåt men vi släpper heller inte till mycket bakåt, jag kan vinna alla matcher med 1-0, inga problem som helst.

Vi har nu spelat 6 matcher av 22 i serien, vi har vunnit 3, spelat oavgjort i 2, förlorat 1 och har 11 poäng, vi har gjort 6 mål och släppt in 5, vi är nöjda nu när vi tar några veckors semester.

Mina blommor efter denna match går till Sefika Muratovic, hennas arbetsinsats igår var beundransvärd och hon ensam låg bakom vårt segermål. Men återigen var hela laget bra, det är ett kollektiv som jobbar och sliter för varandra och det lönar sig.

Publik: 120

Startelvan: Kajsa P (mv), Julia B (53), Agnes J, Alva P, Lizette K, Alma S, Julia W, Fanny H, Sefika M, Alma C (72) & Tova A (46)

Ersättare: Astrid M (mv), Amela B (46), Sara Ö (72) & Stina E (53)

Nu tar vi ett par veckors välförtjänt vila och är tillbaka i slutet av månaden då vi den 31/7 åker till vackra Göteborg och Valhalla IP för returmötet mot Qviding FIF, matchstart 13:00.

Från oss alla till er alla, en riktigt skön sommar!