Nyheter

Referat mot Ulricehamn signerat Nico Eremidis

PUBLICERAD 21 JUNI 2021

OAVGJORT FÖR DAMERNA I DEN TREDJE MATCHEN

Det blev delad pott i hemmamatchen för grannen Ulricehamn IFK på en fantastiskt fin plan på Finnvedsvallen.

Det var dock kvavt och väldigt jobbigt för alla på plan, termometern visade på 30 grader strax innan matchstart.

Värmen tog också ut sin rätt på spelarna och på spelet, första halvlek var inget man skriver om hem till barnen, det var väldigt mycket felpass, felbeslut och chanserna avdunstade i takt med hettan. Trots det blev det dock ett mål, på en situation där vi kunde agerat tidigare och bättre lät vi gästerna stressa oss ner till vårt straffområde, missförståndet där gjorde att en av planens bästa spelare, Ebba Fritzson, enkelt kunde bredsida in bollen i helt öppet mål.

Jag vet inte vad Willy & co sa till tjejerna i pausen men ut kom ett taggat IFK och tog kommandot direkt, in kom också vår nyblivna landslagsspelare Julia Söderberg och Alma Cedefors. Trots att vi spelmässigt ägde matchen hade vi dock svårt att skapa dom där riktigt vassa chanserna. Gästerna backade också hem för att försvara sin ledning, det gjorde att det var ont om ytor att komma nära deras mål.

Vi gjorde ytterligare ett par byten för att försöka förändra och luckra upp gästernas kompakta försvar och i minut 73 kom så äntligen kvitteringen. Den 3 minuter tidigare inbytta Sara Ögren fick iväg ett hyffsat hårt skott efter en hörna från höger, framför mål var det många som vek undan för att inte bli träffade, tyvärr var det den försvarare längst bak som bollen träffade, hon kom inte undan och bollen gick i mål.

Resterande 13 minuterna la vi in en växel till, vi matade inlägg och vi försökte med instick, men gästernas försvar var kompakta och släppte ingen över bron.

Med två minuter kvar fick vi ett ypperligt läge, en frispark 30 meter ut, den slog vi tyvärr inte bättre än att den gick över ribban. Men 30 sekunder kvar fick vi ännu ett ypperligt läge, tyvärr blev det samma resultat med den och matchen slutade 1-1, i det stora hela kanske också helt rättvist.

En stor eloge till våra tjejer som kom igen i andra halvlek, det är den vi skall bygga vidare på.

Mina blommor går denna gång till Tilda Thorstensson som debuterade i matchen, som målvakt är man extra utsatt som debutant men Tilda klarade uppgiften på ett ypperligt bra sätt.

Tilda Torstensson_1.jpg

Fakta:

IFK Värnamo – Ulricehamn IFK 1-1 (0-1)

0-1 i minut 43 Ebba Fritzson

1-1 i minut 73 självmål

Startelvan: Tilda T (mv), Lizette K, Alva P (60), Julia W, Agnes J (60), Fanny H, Hanna H (46), Hilda Gahnsby Dahl, Sefika M (46), Amela B (70) & Elma Smajic

Ersättare: Alma C (46), Julia B (60), Julia S (46), Stina E (60) & Sara Ö (70)

Nästa match för damerna är också en hemmamatch, den 27/6 17:00 tar vi emot serieledaren IS Halmia på Vallen, varmt välkomna att se matchen på plats.

Vid pennan:

Nico Eremidis