Referat mot Vimmerby i Svenska Cupen signerat Nico Eremidis

PUBLICERAD 23 JUNI 2021

DAMERNA KROSSADE VIMMERBY I SVENSKA CUPEN

En odiskutabel seger med 6-0 efter 3-0 i halvtid tog sig vårt damlag vidare i Svenska Cupen i den svåra bortamatchen mot ett duktigt och fysiskt spelande Vimmerby.

Hemmalaget chockstartade med en enorm press högt upp på plan och vi kom knappt upp till planhalvan under dom första 7-8 minuterna, men utan att skapa några riktigt farliga lägen. Skotten kom utifrån och dom flesta gick över eller utanför målet. Så när stormen hade bedarrat lite hittade våra tjejer rätt i matchen och började spela sitt eget spel.

I minut 9 hittade Alma C en underbar stickare mellan Vimmerbys innebackar, Fanny H fick gata fram till mål och bredsidade enkelt bollen förbi en utrusande målvakt.

20 minuter senare och efter en hörna och skott i stolpen hittar bollen fram till Alma C som enkelt slår in bollen i mål.

Endast 3 minuter senare hittar Fanny H med en perfekt boll Sefika som drar sin tjej och hänger upp bollen otagbart i målvaktens vänstra kryss.

Visst startade hemmalaget i ett ursinnigt tempo men vem som helst kunde förstå att orken snabbt skulle tryta, det går inte att hålla 110 i 90 minuter, igår höll det i 10-12 minuter för hemmalaget.

Andra halvleken började lite som den första, Vimmerby försökte få kontakt men nu var vår backlinje med på noterna direkt. 4-0 kom i minut 60, ännu en gång hittade Fanny H ett perfekt inlägg som målvakten hade oturen att tappa bakom sig och där kom Alma C och slog in bollen i tom bur.

Vid 5-0 i minut 72 var det kapten Julia W som hittade en perfekt löpande Sefika som enkelt rundade målvakten och slog in bollen i tom bur.

6-0 kom i minut 88, Amela B slog ett inlägg i världsklass över målvakten, där vid bortre stolpen kom Alva P som hade hängt kvar efter en hörna och klippte in bollen på volley, hur snyggt var inte det då!

Jag har varit kritisk till vårt spel tidigare i dom matcherna jag sett, men igår var det propagandafotboll! Med det lugnet och det tålamodet tjejerna spelade fotboll, med perfekta passningar och till och med nästintill felfria inkast (vi kastade endast bort ett), ja då är man glad. Synd bara att den matchen inte visades live.

Jag vill ge Vimmerby en stor eloge att dom aldrig under matchen gav upp, laget kämpade och slet under 90 minuter, men igår hade dom ingen utdelning av det, vi var helt enkelt betydligt bättre undantaget dom 10 första minuterna.

Observera att samtliga assist är från mittfältarnas fötter, med andra ord inte från långbollar vilket många sagt om vårt spel igår, det var perfekta genomskärare från våra mittfältare till perfekt löpande spelare.

Det är svårt att säga vem som var bäst igår, men jag sticker ut hakan och utser Alva Person till planens gigant, hon styrde sitt försvar med en järnhand under 90 minuter. Jag vill också ge massor av beröm till Tilda Torstensson som i sin blott andra match höll nollan, Tilda gör det enkelt för sig, hon är snabb i sina beslut och hon är noggrann i sina passningar, hon utsätter sig inte för några risker utan spelar lugnt och följsamt, imponerande! Men som sagt var, samtliga spelare förtjänar en blomma och därför splittrar jag min bukett och ger var och en en blomma var. 0-6 går inte att förklara bort med otur eller orättvisa, 0-6 är klart och tydligt att den man mött är klart bättre, ibland måste man acceptera den enkla förklaringen.

Fakta:

Vimmerby IF – IFK Värnamo 0-6 (0-3)

0-1 efter 8,56 Fanny Holmberg enkel bredsida förbi målvakten, assist Alma Cedefors

0-2 efter 28,45 Alma Cedefors enkel placering efter stolpretur, ingen assist

0-3 efter 31,05 Sefika Muratovic stenhårt skott i krysset, assist Fanny Holmberg

0-4 efter 59,53 Alma Cedefors enkel bredsida efter att målvakten tappat bollen, assist Fanny Holmberg

Varningar: 0-1 Agnes Jelander IFK

Publik: ca 65 personer (ingen från Värnamo)

Startelvan: Tilda T (mv), Lizette K, Alva P, Agnes J (76), Stina E, Fanny H (65), Julia W, Alma C, Julia S (72), Amela B & Sefika M

Ersättare: Felicia H (76), Blearta Limani (65) & Tova A (72)

Jag önskar att alla hade kunna se matchen igår, det är den fotbollen vi vill visa upp att vi kan spela.

NU får vi vänta till andra veckan i augusti innan vi får reda på vilket lag vi får möta i nästa omgång av Svenska Cupen, det blir spännande det.