Referat senaste dammatcherna signerade Nico Eremidis

PUBLICERAD 30 AUGUSTI 2021

DAMERNAS VÄRLD, JAG HAR INTE GLÖMT ER!

Precis så är det, jag har varit dålig på att ge er referat från damernas matcher så jag får ta igen det nu och ge er ett sammanställande här och nu. Det är från sista matchen i juni mot BK Kenty borta till match igår mot IFK Örby hemma.

Onsdagen den 30e juni, BK Kenty vs IFK Värnamo 0-0

Jag var där, en match som vi borde tagit alla tre poängen mot, men det ville sig inte, vi hade fullt upp med att förstå oss på den oerhört snabba konstgräsplanen.

Våra passningar blev som oftast för hårda och bollarna rullade ut, men jag tycker att vi skapade nog många bra lägen som vi borde ha gjort mål på, står man vid straffpunkten kan man inte skylla på ett snabbt underlag när man inte lyckas träffa mål. Bäst på plan denna match var BK Kentys nr 10 Amanda Samuelsson.

Söndagen den 4e juli, IFK Värnamo – Qviding FIF 1-0

Jag var där, en skön seger efter tappade poäng borta mot Kenty några dagar tidigare.

Nu är jag hyffsat enögd men jag tyckte att vi hade full koll på matchen från början till slut, vi borde också ha gjort ett par mål till men siktet var inte 100% inställt, tre poäng är alltid tre poäng, det ger oss arbetsro för framtiden. Matchvinnare med sitt och matchens enda mål, Fanny Holmberg.

Lördagen den 31a juli, Qviding FIF – IFK Värnamo 1-4

Jag var inte där men jag har fått till mig att vi dödade matchen redan efter 51 minuter då vi gjorde vårt 3-0 mål. Tjejerna var förvånansvärt pigga och hade mycket spring i benen trots att vi startat träningen den veckan och att tjejerna normalt bruka vara tunga i benen efter en stenhårt träningsvecka.

Målen gjorda av Julia Söderberg 2, Hannah Löfmark och Sefika Muratovic ett vardera.

Onsdagen den 4e augusti, IFK Värnamo – BK Kenty 6-1

Jag var där, precis lika svårt som vi hade det på deras plastgräs, precis lika svårt hade Kenty på ruskigt fina Finnvedsvallen, men vi, vi var som kalvar på grönbete, typ.

Denna match var avgjord efter 10 minuter, för då stod det 3-0 och blinkade på tavlan, målskyttar i tur och ordning var Sefika Muratovic efter 3 minuter, Fanny Holmberg efter 8 minuter och Agnes Jelander efter 10 minuter, att sen Fanny Holmberg spädde till 4-0 i minut 30 var liksom en självklarhet. Kanske var första halvlek en av dom bästa vi spelat i år?

Övriga målskyttar var Hannah Löfmark och Julia Söderberg.

Lördagen den 7e augusti, Bergdalens IK – IFK Värnamo 4-1

Jag var inte där men jag har fått till mig att Bergdalens seger var odiskutabel, särskilt i första halvlek, vi hade lite för mycket respekt för serieledarna och dom fick spela sitt spel ostört, Bergadalen gjorde faktiskt samtliga mål i matchen då vårt mål var ett självmål. Visst spelade vi upp oss i andra halvlek, men vi var inte ens nära att störa duktiga Bergdalens spel.

Vi tar lärdom, bryter ihop och kommer igen. Jag påstår fortfarande att Björkängsvallen är seriens i särklass sämsta plan och det borde vara förbjudet att spela matcher på den.

Söndagen den 15e augusti, IFK Värnamo – Mariebo IK 1-2

Jag var där, en bra och spännande match som länge såg ut att sluta oavgjort, vilket hade varit rättvist sett till hela matchen, men det blev inte så. EN onödig frispark i minut 89 utanför vårt straffområde och ett olyckligt ingripande på den gjorde att Mariebo kunde sätta segermålet i tom bur. Men vi skall inte deppa ihop denna gång, vi hade bara inte marginalerna med oss men vi spelade bra, väldigt bra och det skall vi fortsätta bygga på och ta med oss.

Målskytt i denna match var Sefika Muratovic som kvitterade Mariebos ledning i minut 76

Lördagen den 21a augusti, Göteborgs DFF – IFK Värnamo 2-3

Jag var inte där men jag har fått till mig att vi hade det svårt i början av matchen, Göteborg rullade boll fint medans vi hade lite svårt med våra positioner. Därför kom det lite som en överraskning (även för oss) när Stina Ejeson satte 1-0 till oss i minut 31. Det tog dock bara Göteborg 7 minuter att kvittera. Dom gjorde även 2-1 efter 3 minuter av andra halvlek, men sen kom vi igång ordentligt.

2-2 satte Lizette Kennethsson i minut 66 och pricken över i:et satte Ellen Welandson Bolmenius med 3 minuter kvar av matchen. Göteborg, serietvåa, är ett mycket bra lag, men återigen visade vi att vi kan ta poäng mot vem som helst så länge vi är fokuserade och spelar som ett lag.

Söndagen den 29e augusti, IFK Värnamo – IFK Örby 0-2

Jag var där, två lag som är spelande lag, väldigt lite fysiskt spel och väldigt få frisparkar.

Jag hade stora förhoppningar på denna match, särskilt efter vår insatts i Göteborg helgen innan, men ack vad jag bedrog mig. Det var ett uddlöst IFK denna dag, visst var det spelade som gav allt och lite till, men som lag, nej, det var inte alls bra.

Första halvlek går till historien som den halvleken utan en enda riktig chans för något av lagen, målet kom på en hörna som slogs direkt i mål, en så låg hörna, även om den är hård, får inte svepa förbi tre ifk:are som alla duckar, vi måste våga sätta fram skallen och få undan bollen. Spelet, det lilla som var tillhörde Örby, inget snack om det.

I halvlek gjorde vi två byten och hoppades på att det skulle ge energi till laget, det gjorde det också under 8—10 minuter, det var också då vi skapade våra få chanser, men sen föll vi tillbaka i vår dvala igen. Slarvigt spel, slarviga passningar och få löpningar utan boll är vad vi bjöd på. Örbys 0-2 kom i minut 55, det var samma tjej som drog in hörnan i första halvlek, Frida Olsson, som fick god tid på sig att dundra in bollen i målvaktens högra kryss från ca 25 meter, underbart vackert mål.

Jag håller inte med dom som säger att siffrorna inte överensstämmer med matchbilden, tvärtom! Hade Örby varit lite med noggranna i sina avslut i slutet av matchen hade det nog kunnat bli både ett och två till i vår kasse.

Denna match skall vi lägga till handlingarna fort som ögat och aldrig mer titta tillbaka på den, vi kan så mycket mycket bättre men då måste alla i laget ta sitt ansvar och göra sitt jobb, det räcker inte med att halva laget sliter och jobbar. En eloge till Agnes, Lizette och Ellen som slet och krigade föredömligt matchen igenom.

Så vad har vi då lärt oss av dessa matcher, jo att vi när vi vill är lysande bra! VI räds ingen! Men vi kan också vara mindre bra när vi inte alla är på samma nivå.

När vi spelar bra är vi är lugna, vi rörliga, vi är noggranna med våra passningar och det finns alltid någon att spela till, det är vår styrka. När vi är mindre bra slår vi långbollar, vi slår passningar i blindo och hoppas att någon är där och vi har få om än några passningsalternativ eftersom ingen vill ha bollen, ingen vill ta ansvar och vi stressar oss själva sönder och samman.

På söndag går bussen mot Halmstad, jag hoppas att jag kan åka med då, för möte mot fina BK Astrio på Söndrums IP, matchstart 14:00. På söndag skall vi tillbaka till vinnarspåret igen, vi skall sälja oss dyrt och vi skall göra allt för att få med oss 3 poäng hem till Värnamo.