Nyheter

Robin inför dagens match mot Öster

PUBLICERAD 12 SEPTEMBER 2021

ROBIN INFÖR DAGENS MATCH MOT ÖSTER

Läget:

Ett tag sedan Edvin lyckades skarva in segermålet mot Akropolis nu, en härlig känsla och en välförtjänt trepoängare med hem från huvudstaden då. Två fina träningsveckor och nu gäller Öster på söndag.

Bortsett en avstängd Oscar är hela truppen tillgänglig till söndagens smålandsderby. Återigen en angenäm situation för tränarstaben, hungriga och ambitiösa spelare som allihop förtjänar att vara på plan.

Motståndarkollen Östers IF:

Säsonger i Superettan (eller motsvarande): 24

Placering Superettan 2020: 4

Vi kommer att ställas mot ett revanschsuget Öster, då vi lyckades bärga alla 3 poängen i en jämn derbymatch på Finnvedsvallen tidigare i sommar. Öster är ett av de lag i Superettan som är bäst på att pressa kompakt och intensivt, en anledning till att de har ett av de försvar i Superettan som släpper in minst antal mål. Offensivt är de bra på att skapa övertag längs kanterna och bra precision i inläggsfötterna, helt klart ett lag med bättre kapacitet än vad de fått utdelning för i målkolumnen. Vi är övertygade om att årets bästa insats krävs för att ta tre poäng, och det råder inget tvivel om att vi siktar på att göra den.

Vi ses i Växjö!

FRAMÅT TILLSAMMANS IFK!

Foto: Tero Väisänen