Nyheter

Robin inför Falkenbergs FF

PUBLICERAD 29 APRIL 2021

ROBIN INFÖR FALKENBERGS FF

Läget

En fantastiskt skön känsla att spela in 3 nya poäng på vallen i lördags. Vi mötte ett klart mer defensivt inriktat IK Brage än vad vi väntat oss. Inte en helt dum strategi från deras sida då de kontrade till sig en riktigt bra målchans (och på väg att skapa någon farlighet till) i den första halvleken. Vi hade inte någon av våra bästa dagar med bollen och det finns mycket mer att hämta hos oss vad det gäller att kontrollera vårt anfallsspel och skapa fler målchanser. Återigen ett hårt jobbande och aggressivt IFK, vi vill vara oerhört jobbiga att möta och det är något som vi bygger på varje dag.

Motståndarkollen Falkenbergs FF

Placering i Allsvenskan 2020: 16 (nedflyttning) Säsonger i Superettan: 21

På lördag åker vi till kusten, det är dags att möta "laget vid havet", Falkenbergs FF.

Det har varit blandad kompott för Falkenberg inledningsvis, trots insatser som lovat mer så har man bara fått med sig en trepoängare på de tre första matcherna. Den kom i en 0-1 seger borta mot IK Brage.

I övrigt har FFF förlorat två matcher med uddamålet, 0-1 mot GAIS hemma i premiären och 2-1 borta mot Öster i Växjö.

Vi väntar oss ett Falkenberg som kommer försöka försvara högt och aggressivt. De har en mängd kvicka och intensiva spelare och vill säkerligen ta kommandot hemma på arenan. Ett spelskickligt lag som gärna vill involvera sina mittfältare i speluppbyggnaden men samtidigt inte drar sig för att sätta en längre passning för att snabbt spela med sina forwards. Det blir viktigt för oss att hantera deras kontringar då de är ett farligt vapen.

Framåt tillsammans IFK!