Nyheter

Robin inför Landskrona Bois

PUBLICERAD 21 AUGUSTI 2021

ROBIN INFÖR LANDSKRONA BOIS

Läget i truppen:

Oerhört besvikna efter matchen i Sundsvall, i efterhand så känns resultatet inte alls bra, då vi tillsammans gör tillräckligt många bra saker för att plocka hem tre poäng till Värnamo. Men det är inget snack, bollen ska in och i det avseendet lyckas Giffarna bättre än oss. Vi lär oss, och tar steg framåt, vad som på kort sikt gör väldigt ont kommer helt säkert att stärka oss över tid.

Killarna visar återigen vilken ambition, kvalité och konkurrenssituation det finns i truppen, vi gör en stabil insats i cupen under onsdagen. Ullareds IK bjöd på fint och tufft motstånd och första halvlek stod länge och vägde. Det känns kul och skönt att ha säkrat Cup-gruppsspel och på så sätt också förlängt tävlingssäsongen 2022 med några veckor.

Motståndarkollen Landskrona BoIS:

Placering div 1 södra 2020: 2

Säsonger i Superettan (eller motsvarande): 53

Ett motståndarlag som vi känner väl sedan ett par år tillbaka, och som i årets premiär, ställde till det för oss en del. De går segrande med 2-0 ur en jämn match, där vi inte alls kommer upp i den kvalité vi har. Vi väntar oss ett BoIS som spelar kombinativt, som vill bygga upp spelet och skapa målchanser med egen skicklighet från sin backlinje genom sitt mittfält. Det är ett lag med många målskyttar som hotar både i spelet och på fasta situationer. Defensivt så väntar vi oss ett aggressivt BoIS som gärna vill störa oss i vår uppbyggnad och ha bollen tillbaka. i Landskrona hade vi en utmaning i att lösa deras start på försvarsspelet, något vi ska göra bättre på lördag.

Nu går vi för att göra säsongens bästa insats.

FRAMÅT TILLSAMMANS IFK!