Nyheter

Visa dina färger: Supporterkampanj för publik på arenorna

PUBLICERAD 22 APRIL 2021

VISA DINA FÄRGER – VISA ATT VI FINNS: SUPPORTERKAMPANJ FÖR PUBLIK PÅ ARENORNA

För andra året i rad startade Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan utan publik. Vi saknar den stämning och den atmosfär av yttersta världsklass som råder inne på svenska arenor. För att visa supporterskapets betydelse så uppmanar klubbarna i Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) alla fotbollsälskare att visa att vi finns, och att vi vill bli sedda. Visa dina färger!

Vi är många som skulle vilja se fotboll på plats på arenorna. Svensk Elitfotbolls huvudmål är att vid en lägre smittspridning stegvis kunna öppna upp läktarna. För att det ska vara möjligt så krävs det att myndigheterna ser oss och tar elitfotbollen på allvar. Eftersom vi är satta på paus, för att samhället ska veta vilka vi är - och att vi är många - uppmanar vi till en digital folkfest.

Fotbollen betyder så mycket för så många - låt det synas!

Kl. 12:00 på lördag den 24 april sätter vi tillsammans igång kampanjen #visadinafärger i sociala medier.

För att visa vilka vi är som älskar vår klubb så uppmanar vi alla IFK Värnamo supportrar och intresserade att visa era lagsympatier och färger. På stan, hemma, på jobbet och på sociala medier.

Visa IFK Värnamos färger, visa att vi finns!

Elitfotbollen skapar ett sammanhang för så många av oss. Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan ger en mening och ett hopp i vardagen. Elitfotbollsarenorna är en samlingsplats för integration, gemenskap, glädje och sorg samt evig vänskap. En samlingspunkt som vi inte vill vara utan.

Elitfotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge och våra elitligor är att betrakta som en kulturinstitution. Supportrarna är grunden för vår existens.

Det är viktigt att vi visar vilka vi är som står upp för vår inhemska fotboll. Vi är ett tvärsnitt av befolkningen. Vi är män, kvinnor, barn. Vi är gamla, medelålders och unga. Vi har olika bakgrund, ursprung och olika intressen men på fotbollsarenan är vi alla samma. Och vi är många. Närmare halva den svenska befolkningen. 

Kan vi inte marschera tillsammans till arenan, kan vi inte applådera och sjunga in vårt lag på planen och kan vi inte njuta av matcherna från läktarplats så ska vi i alla fall synas. Låt oss visa det. Låt oss aldrig bli bortglömda, undervärderade eller förbisedda. 

Ta ställning, visa vem du är! Ta på IFK-tröjan eller halsduken, häng upp flaggan. Visa med stolthet vilka vi är. På stan, hemma, på jobbet och sociala medier. 

Vi är många. Vi är en.

#visadinafärger

En uppmaning från:

Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) – Gemensam organisation för Sveriges supporterföreningar 

AFC Eskilstuna 

AIK   

Akropolis IF 

Alingsås FC 

BK Häcken   

Bollstanäs SK

Borgeby FK 

Brommapojkarna

Degerfors IF 

Djurgårdens IF 

Eskilstuna United DFF 

Falkenberg FF 

FC Rosengård 

GAIS   

GIF Sundsvall 

Halmstads BK 

Hammarby IF 

Helsingborgs IF 

IF Elfsborg 

IFK Göteborg

IFK Kalmar

IFK Norrköping 

IFK Värnamo 

IK Brage 

IK Sirius 

IK Uppsala Fotboll 

Jitex Mölndal BK 

Jönköpings Södra IF 

Kalmar FF   

KIF Örebro DFF 

Kristianstads DFF 

Landskrona BoIS 

Lidköpings FK 

Linköpings FC

Mallbackens IF Sunne 

Malmö FF   

Mjällby AIF 

Morön BK

Norrby IF   

Piteå IF DFF

Sundsvalls DFF 

Trelleborgs FF 

Umeå IK FF

Varberg BoIS   

Vasalunds IF 

Vittsjö GIK

Västerås SK   

Växjö DFF

Älvsjö AIK FF 

Örebro SK 

Örgryte IS   

Östers IF 

Östersunds FK